Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και της Νιγηρίας συναντήθηκαν με στόχο την περιφερειακή ασφάλεια

Ο επισκέπτης Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας Hassoumi Massaoudou την Τετάρτη στο περιθώριο της 48ης συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στην πακιστανική πρωτεύουσα.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα και ο Νίγηρας απολάμβαναν σταθερή αμοιβαία εμπιστοσύνη και φιλία και υποστηρίζουν πάντα σταθερά ο ένας τον άλλον σε θέματα που αφορούν τα βασικά συμφέροντα του άλλου.

Σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες έχουν γίνει μάρτυρες εμβάθυνσης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και της ομαλής προώθησης βασικών έργων, ο Wang είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Νίγηρα για να προωθήσει την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της 8ης Υπουργικής Διάσκεψης του Φόρουμ για τη Συνεργασία Κίνας-Αφρικής στον Νίγηρα για να ωφεληθεί καλύτερα ο λαός της Νιγηρίας.

Η Κίνα εκτιμά τη συμβολή του Νίγηρα κατά τη θητεία του ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και είναι πρόθυμη να ενισχύσει τον συντονισμό με τον Νίγηρα σε πολυμερείς υποθέσεις, να αντιταχθεί από κοινού στον ηγεμονισμό, να υποστηρίξει τη διεθνή δικαιοσύνη και να διαφυλάξει τα κοινά συμφέροντα και των δύο χωρών στις αναπτυσσόμενες χώρες γενικότερα, είπε ο Wang.

Η Κίνα ελπίζει ότι ο Νίγηρας θα υποστηρίξει την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ανάπτυξης, θα δημιουργήσει μεγαλύτερη διεθνή συναίνεση και θα επιταχύνει την εφαρμογή της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, πρόσθεσε ο Wang.

Από την πλευρά του, ο Massaoudou είπε ότι η Παγκόσμια Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία που προτείνει ο Κινέζος ηγέτης είναι οραματική και έχει τη σταθερή υποστήριξη του Νίγηρα.

Η Κίνα πάντα πρόσφερε έγκαιρη βοήθεια στον Νίγηρα όταν αντιμετώπιζε δυσκολίες. Η Κίνα είναι η πρώτη που ανταποκρίνεται στο αίτημα του Νίγηρα για βοήθεια για τον COVID-19, παρέχοντας την πρώτη παρτίδα εμβολίων, τα οποία θα έχει υπόψη του ο Νίγηρας, είπε.

Ο Νίγηρας είναι πρόθυμος να εμβαθύνει τη φιλία του με την Κίνα, έναν σημαντικό οικονομικό και εμπορικό εταίρο για τη χώρα, και να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη και να ενισχύσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητά του με την υποστήριξη της Κίνας, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας παρουσίασε επίσης την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Sahel και ήλπιζε να ενισχύσει τον μηχανισμό περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και να ενισχύσει την ικανότητα του Νίγηρα να προστατεύει την ασφάλεια.

Σε απάντηση, ο Wang είπε ότι η Κίνα υποστηρίζει την ανάπτυξη ικανοτήτων εθνικής ασφάλειας στην περιοχή του Sahel.

Σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη είναι η βάση για την ασφάλεια, ο Wang είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της στις χώρες της περιοχής για να επιταχύνει την ανάπτυξη και να βελτιώσει τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων και να κινητοποιήσει περισσότερους πόρους σχηματίζοντας ισχυρότερες συνέργειες και ενισχύοντας τη Συνεργασία του Νότου, ώστε να υποστηριχθούν οι αφρικανικές χώρες για την επίτευξη κοινής ανάπτυξης.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.