Οι σχέσεις Κίνας-Κεντρικής Ασίας απολαμβάνουν φωτεινή προοπτική δυναμικής ανάπτυξης

Οι σχέσεις της Κίνας με πέντε χώρες της Κεντρικής Ασίας, οι οποίες βρίσκονται τώρα σε μια χρυσή εποχή 30 ετών, απολαμβάνουν μια φωτεινή προοπτική δυναμικής ανάπτυξης, δήλωσε τη Δευτέρα ο Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi.

«Μια αναπτυσσόμενη, ευημερούσα, σταθερή και δυναμική Κεντρική Ασία είναι προς το κοινό συμφέρον της Κίνας και άλλων χωρών της περιοχής», είπε ο Wang σε συνέντευξη Τύπου.

Φέτος σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ της Κίνας και των πέντε χωρών της Κεντρικής Ασίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

Η Κίνα θα συνεχίσει να ακολουθεί τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας καλής γειτονίας, της αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές και του αμοιβαίου οφέλους, καθώς συνεργάζεται με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας για να σφυρηλατήσει μια στρατηγική εταιρική σχέση με πλούσια ουσία, γόνιμα αποτελέσματα και διαρκή φιλία και να οικοδομήσει μια Κίνα-Κεντρική Ασιατική κοινότητα με κοινό μέλλον, είπε ο Wang.

Για να εγκαινιάσει άλλες τρεις δεκαετίες μεγάλων επιτευγμάτων για τις σχέσεις Κίνας-Κεντρικής Ασίας, η Κίνα είναι πρόθυμη να επεκτείνει τη συνεργασία με τις πέντε χώρες στους τομείς της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, της παραγωγικής ικανότητας, της ενέργειας, της γεωργίας, της ανθρωπότητας, της ψηφιακής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Wang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *