Οι κινεζικές εισηγμένες εταιρείες αναζητούν ευκαιρίες στον τομέα των προκατασκευασμένων τροφίμων

Όλο και περισσότερες κινεζικές εισηγμένες εταιρείες προσελκύονται να κάνουν επενδύσεις σε προκατασκευασμένα τρόφιμα, τα οποία είναι πιθανό να μετατραπούν σε κλάδο τρισεκατομμυρίων γιουάν, καθώς περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα έτοιμα για κατανάλωση πιάτα, ανέφερε η China Securities Journal της Xinhua.

Η κλίμακα της αγοράς της βιομηχανίας προκατασκευασμένων γευμάτων της Κίνας εκτιμάται σε 210 δισεκατομμύρια γιουάν και αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 600 δισεκατομμύρια γιουάν το 2025, σύμφωνα με μια έκθεση για την αλυσίδα τροφοδοσίας της Κίνας το 2021 που παρουσιάστηκε από την China Chain Store & Franchise Association τον Νοέμβριο πέρυσι.

Στα επόμενα έξι έως επτά χρόνια, η κλίμακα της αγοράς των έτοιμων προς κατανάλωση γευμάτων της Κίνας αναμένεται να φτάσει περίπου τα τρία τρισεκατομμύρια γιουάν, είπαν ορισμένοι εμπειρογνώμονες του κλάδου, σημειώνοντας επίσης ότι ο κλάδος είναι πιθανό να αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 20%, μέσω της αναβάθμισης της κατανάλωσης, της επιτάχυνσης των επενδύσεων σε logistics ψυχρής αλυσίδας και του διαφοροποιημένου διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Ορισμένες εισηγμένες εταιρείες έχουν μπει στο πολλά υποσχόμενο πεδίο. Για παράδειγμα, η Shanghai Jin Jiang Online Network Service Co., Ltd. (600650.SH), της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι η λειτουργία οχημάτων και η εφοδιαστική σε χαμηλές θερμοκρασίες, ίδρυσε μια θυγατρική που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και πώληση έτοιμου για κατανάλωση και έτοιμου προς θέρμανση μαγειρεμένου πιάτου το 2021. Κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, η εταιρεία πούλησε 10.000 περίεργα σετ προκατασκευασμένων συσκευασιών γευμάτων, κάνοντας μια καλή αρχή για την επιχείρηση.

Πολλές εισηγμένες εταιρείες θέλουν επίσης να πάρουν μερίδιο από την πίτα. Για παράδειγμα, η Foshan Haitian Flavoring And Food Company Ltd. (603288.SH) διεξάγει ενεργά μια έρευνα για έτοιμα για κατανάλωση πιάτα, καθώς έχει μεγάλη σχέση με τα καρυκεύματα, είπε ο Zhang Xin, γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, σε μια συνεδρίαση στις 25 Μαρτίου.

Η Chen Ke Ming Food Manufacturing Co.,Ltd (002661.SZ), κορυφαίος κατασκευαστής υψηλής ποιότητας τηγανητών ζυμαρικών στην Κίνα, δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στην υιοθέτηση του τρόπου λειτουργίας των λεπτών τηγανητών νουντλς και των προκατασκευασμένων καρυκευμάτων για να κάνει πιο βολική την κατανάλωση τους.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.