Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος μετέφερε ήδη περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια επιβάτες

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος έχει μεταφέρει πάνω από 1,7 εκατομμύρια επιβάτες και 1,1 εκατομμύρια τόνους φορτίου από τότε που δρομολογήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, δήλωσαν οι αρχές μεταφορών της επαρχίας Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας.

Επί του παρόντος, κατά μέσο όρο 23,5 ζεύγη επιβατικών τρένων κυκλοφορούν στο τμήμα του σιδηροδρόμου στην Κίνα κάθε μέρα, ενώ το τμήμα του Λάο διακινεί κατά μέσο όρο δύο ζεύγη κάθε μέρα. Ο ασφαλής, φιλικός προς το περιβάλλον, αποτελεσματικός και βολικός σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος έχει γίνει ένα αγαπημένο μέσο μεταφοράς για τους επιβάτες κατά μήκος της διαδρομής.

Τους τελευταίους τρεις μήνες από την έναρξή του, ο σιδηρόδρομος έχει διακινήσει 1.500 εμπορευματικά τρένα που μεταφέρουν 1,1 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων. Μεταξύ αυτών, περίπου 350 διεθνείς εμπορευματικές αμαξοστοιχίες παρέδωσαν περισσότερους από 250.000 τόνους φορτίου μέσω του σιδηροδρόμου, σύμφωνα με την China Railway Kunming Group Co., Ltd.

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος συνδέει το Kunming στην επαρχία Yunnan με την πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάν. Είναι ο πρώτος υπερπόντιος σιδηρόδρομος που κατασκευάστηκε και λειτουργεί από κοινού από τις δύο χώρες.

Ο σιδηρόδρομος μήκους 1.035 km, ένα έργο ορόσημο υψηλής ποιότητας συνεργασίας Belt and Road, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

«Με τη σταθερή αύξηση του όγκου της εμπορευματικής κίνησης, η κατηγορία φορτίου του σιδηροδρόμου συνέχισε να επεκτείνεται, από ζωοτροφές και προϊόντα λιπασμάτων έως ηλεκτρονικά είδη, συσκευές επικοινωνίας και τοπικά λαχανικά στο Yunnan και ούτω καθεξής, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της αγοράς στο Λάος», δήλωσε ο Xu Chao, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του κλάδου Kunming της China United International Rail Containers Co., Limited.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *