Ο πρώτος Χειμερινός Παραολυμπιακός αθλητής του Ισραήλ συμμετείχε στους Αγώνες του Πεκίνου

Για πρώτη φορά, το Ισραήλ θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες, ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη η Ισραηλινή Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Η ισραηλινή αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, περιλαμβάνει την 20χρονη αλπική σκιέρ Sheina Vaspi και τέσσερα μέλη του προσωπικού.

Η Vaspi έχασε το πόδι της σε ηλικία τριών ετών μετά από ένα σοβαρό τροχαίο.

Ξεκίνησε να κάνει σκι πριν από τέσσερα χρόνια όταν εντάχθηκε σε μια ισραηλινή εθελοντική οργάνωση που ασχολείται με την αποκατάσταση και την ενδυνάμωση βετεράνων με αναπηρία, παιδιών και αθλητών σε μοναδικά extreme sports.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το σκι και μετακόμισε για να προπονηθεί επαγγελματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν η πρώτη Ισραηλινή που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para Snow-Sports που διεξήχθη στο Lillehammer της Νορβηγίας, τερματίζοντας 13η στο αγώνισμα γιγαντιαίο σλάλομ.

Επικεφαλής της ισραηλινής αποστολής στο Πεκίνο είναι ο παρακολυμβητής Inbal Pezaro, ο οποίος έχει κερδίσει εννέα μετάλλια Παραολυμπιακών Αγώνων για το Ισραήλ, και επί του παρόντος δίνει στην Vaspi πνευματική και επαγγελματική καθοδήγηση στην προετοιμασία για τους Αγώνες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *