Η Xinjiang δημιουργεί ταμείο για την προώθηση της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας

Η αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο 100 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 15,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την ανάπτυξη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας φέτος.

Η κίνηση στοχεύει στην περαιτέρω καλλιέργεια και ενίσχυση των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στο Xinjiang, καθώς και της ικανότητας καινοτομίας τους, σύμφωνα με το περιφερειακό τμήμα οικονομικών.

Το ειδικό ταμείο θα βραβεύσει τις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και θα συμβάλει στις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης (R&D), δήλωσε ο Zhu Jie, αναπληρωτής διευθυντής του περιφερειακού τμήματος, προσθέτοντας ότι το ταμείο θα βοηθήσει στην τόνωση της καινοτομίας των επιχειρήσεων και θα προωθήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της Xinjiang.

Υπάρχουν 58 εισηγμένες εταιρείες στα κύρια συμβούλια στο Xinjiang, εκ των οποίων οι 13, ή το 22,4% , είναι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.

«Σε σύγκριση με άλλες επαρχίες και δήμους της Κίνας, η Xinjiang έχει λιγότερες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, λιγότερες επενδύσεις στην έρευνα, λιγότερο προσωπικό Ε&Α και όχι αρκετές πολιτικές υποστήριξης και κινήτρων», είπε ο Zhu.

Η Xinjiang Huier Agriculture Group Co., Ltd. είναι μεταξύ των δικαιούχων του ειδικού ταμείου, ιδρύθηκε το 2005 και παρέχει έξυπνες γεωργικές υπηρεσίες για περίπου 66.700 εκτάρια γεωργικής γης σε όλη την Xinjiang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *