Η περιοχή Shapingba της Κίνας πρωτοστατεί στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη πολιτισμού και τουρισμού

Η περιφέρεια Shapingba, μια από τις κύριες συνοικίες του δήμου Chongqing, στη νοτιοδυτική Κίνα, στήριξε τα τελευταία χρόνια ένα μοντέλο ενίσχυσης της συνολικής αγροτικής αναζωογόνησης μέσω της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του πολιτισμού και του τουρισμού.

Η περιοχή, όπως πολλές άλλες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάπτυξης της αγροτικής περιοχής και αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής στην ύπαιθρο, διαθέτει άφθονους πολιτιστικούς πόρους, εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον και βαθιά γεωργική βάση.

Ωστόσο, η επίλυση των ζητημάτων ταυτόχρονα απαιτεί από την περιοχή να στρέψει τα μάτια στον πολιτιστικό τουρισμό, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της επιτροπής πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης της λαϊκής κυβέρνησης της περιφέρειας Shapingba στο Chongqing.

Ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να ενσωματωθεί καλά με την υγειονομική περίθαλψη, την αναψυχή και την ψυχαγωγία, τη δημιουργία λογοτεχνίας και τέχνης και την ανάπτυξη χειροτεχνίας για να ικανοποιήσει την ολοένα και πιο διαφοροποιημένη ζήτηση αγροτικών ταξιδιών και διακοπών των ανθρώπων και να επεκτείνει τις βιομηχανικές αλυσίδες για να σχηματίσουν νέους μοχλούς ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές, είπε ο αξιωματούχος.

Η Shapingba, ως το κέντρο επιστήμης, εκπαίδευσης, πολιτισμού και υγειονομικής περίθαλψης του δήμου Chongqing, έχει μακρά ιστορία που οδήγησε στον μοναδικό αγροτικό πολιτισμό, τους άυλους πόρους κληρονομιάς και τους αρχαίους πολιτισμούς των χωριών.

Για να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητες του πολιτιστικού τουρισμού για την τόνωση της αναζωογόνησης της υπαίθρου, η περιοχή προώθησε την ενσωμάτωση της γεωργίας με τον πολιτιστικό τουρισμό αναπτύσσοντας μια σειρά πολιτικών για την τόνωση του αγροτικού τουρισμού.

Μέχρι τώρα, ο αγροτικός και πολιτιστικός τουρισμός της περιφέρειας Shapingba έχει πια βασικά διαμορφωθεί ενώ παράλληλα με το ντεμπούτο λεπτομερών πολιτικών για την αναζωογόνηση της υπαίθρου, τα προηγούμενα προβλήματα αγροτικής ανάπτυξης έχουν σταδιακά λυθεί.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν στο αγρόκτημα Qicaixiangyun, έναν χώρο αναψυχής και τουρισμού, για να μάθουν για τα γεωργικά εργαλεία, τη γνώση της γεωργίας και τις γεωργικές δραστηριότητες.

Το αγρόκτημα είναι μια μικρογραφία της μεταρρύθμισης της περιφέρειας Shapingba για τη μετατροπή των πόρων σε περιουσιακά στοιχεία, τα κεφάλαια σε μετοχές και τους αγρότες σε μετόχους για να αναζωογονηθεί δυναμικά η ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και της γεωργίας στην περιοχή.

Εστιάζοντας σε τρεις διαδρομές τουριστικών αξιοθέατων, η Shapingba μετέτρεψε την τοπική φυσική οικολογία, το ποιμενικό τοπίο, το γεωργικό φορέα, το ανθρώπινο τοπίο και το χαρακτηριστικό τοπίο αναψυχής σε στοιχεία έργων αγροτικού τουρισμού για να ξεκλειδώσει το δυναμικό αγροτικής ανάπτυξης.

Εκτός από αυτά, η περιοχή αξιοποίησε επίσης τους τοπικούς αρχαίους πολιτισμούς των χωριών για να αναπτύξει τον αγροτικό τουρισμό και να ενισχύσει την πολιτιστική και τουριστική ενσωμάτωση, είπε ο προαναφερόμενος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τα μοναδικά τοπικά ήθη και οι πολιτιστικοί πόροι είναι οι πιο ζωντανοί φορείς του αγροτικού τουρισμού.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *