Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική ενισχύει την αγροτική ανάπτυξη στο Yunnan

Από εργαστήρια μέχρι αγροτικές εκτάσεις, ο Yang Shaobing βοήθησε όσους βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές στη νοτιοδυτική Κίνα να βρουν μια νέα παραγωγική δραστηριότητα φυτεύοντας παραδοσιακά κινέζικα φαρμακευτικά βότανα.

Ο Yang, ένας 37χρονος ερευνητής στην Επαρχιακή Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών του Yunnan, έφτασε στην πόλη Dulongjiang στην αυτόνομη νομαρχία Nujiang Lisu, στην επαρχία Yunnan, το 2016 για να βοηθήσει τους ντόπιους στην ανακούφιση της φτώχειας.

Το Dulongjiang είναι το σπίτι του λαού Dulong, μιας εθνικής μειονοτικής ομάδας που υπέμεινε για πολύ καιρό τη φτώχεια και την κακή πρόσβαση στον έξω κόσμο.

Στο Dulongjiang, ο Yang καθοδήγησε τους χωρικούς να φυτέψουν το Amomum Tsao-ko, το Chonglou και άλλα φαρμακευτικά βότανα.

Η ακαδημία όπου εργάζεται ο Yang έχει δημιουργήσει βάση επίδειξης τεχνολογίας καλλιέργειας φαρμακευτικών βοτάνων στο χωριό Longyuan της πόλης Dulongjiang, όπου πολλοί χωρικοί εκπαιδεύτηκαν.

Ο Jiang Jianhua είναι ένας από αυτούς. Κερδίζει ένα σταθερό εισόδημα πάνω από 100.000 γιουάν (περίπου 15.700 δολάρια ΗΠΑ) κάθε χρόνο φυτεύοντας βότανα με τις πρόσφατα κατακτημένες τεχνικές.

Στην πόλη Ainishan του νομού Chuxiong, οι μισοί αγρότες καλλιεργούν φαρμακευτικά βότανα. Η συνολική έκταση φύτευσης των φαρμακευτικών βοτάνων ξεπερνά τα 4.300 στρέμματα.

Ο Wang Guolei, ένας από αυτούς, κέρδισε 600.000 γιουάν πέρυσι.

“Τα κινέζικα φαρμακευτικά βότανά μας κάνουν πωλήσεις, αλλά μπορούν επίσης να γίνουν φαρμακευτικά τρόφιμα, όπως κοτόπουλο και βοδινό κρέας με τα βότανα, για να αναφέρουμε μερικά”, είπε ο Wang. «Τώρα, υπάρχουν τέσσερα εστιατόρια με φαρμακευτικά τρόφιμα στις πόλεις μας».

Στις 7 Μαρτίου, η επαρχία Yunnan ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει 100 μεγάλης κλίμακας βάσεις αναπαραγωγής και καλλιέργειας παραδοσιακών κινεζικών φαρμακευτικών υλικών και 50 βάσεις αναπαραγωγής και καλλιέργειας γεωαυθεντικών φαρμακευτικών υλικών.

Το panax notoginseng είναι ένα παράδειγμα επιτυχίας της Yunnan στη φύτευση γεω-αυθεντικών φαρμακευτικών βοτάνων. Στην πόλη Wenshan, η απόδοση σε σπόρους τέτοιων φαρμακευτικών υλικών ήταν 720.000 kg το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 90% του εθνικού συνόλου.

Ο Zhu Zhaoyun, ακαδημαϊκός της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής, ηγείται τώρα ενός έργου για τη χρήση του panax notoginseng στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων.

«Η ανάπτυξη κινεζικών φαρμακευτικών υλικών θα πρέπει να βελτιώσει την προστιθέμενη αξία και το ποσοστό εφαρμογής τους μέσω της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας», είπε.

«Για να αναπτυχθεί η παραδοσιακή κινεζική βιομηχανία ιατρικής, πρέπει να υπάρξει μεγάλη φύτευση φαρμακευτικών βοτάνων, κάτι που θα οδηγήσει σε αυξημένο εισόδημα για τους αγρότες», είπε.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.