Η Μιανμάρ και η Κίνα παράγουν από κοινού εμβόλια για τον COVID-19

Η Μιανμάρ ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίων της Myancopharm για τον COVID-19 στη Φαρμακευτική Βιομηχανία της Μιανμάρ (MPI) σε συνεργασία με την Κίνα.

Ο Υποστράτηγος Aung Lin Dwe, γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (SAC), είπε ότι η Μιανμάρ έχει δοκιμάσει και παράγει εμβόλια για τον COVID-19 στην εγχώρια αγορά σε συνεργασία με τη Sinopharm CNBG.

«Έχουμε αποκτήσει τεχνολογία για την παραγωγή εμβολίων και η χρήση ξένου νομίσματος για την αγορά τους θα μειωθεί καθώς τα εμβόλια της Myancopharm για τον COVID-19 παράγονταν με επιτυχία στη χώρα», είπε.

Ο Κινέζος πρεσβευτής Chen Hai είπε ότι το συνεταιριστικό εργοστάσιο εμβολίων Ready to Fill (RTF) Bulk της Sinopharm με τη Μιανμάρ είναι το πρώτο εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας που τέθηκε επίσημα σε λειτουργία στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, το οποίο θα βοηθήσει τη Μιανμάρ να ενισχύσει την ικανότητά της να παράγει ανεξάρτητα εμβόλια.

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Ένωσης Charlie Than είπε ότι το υπουργείο και η Sinopharm CNBG υπέγραψαν τη συμφωνία αγοράς RTF Bulk για την παραγωγή εμβολίων COVID-19 στη Μιανμάρ στις 22 Δεκεμβρίου πέρυσι.

Το υπουργείο θα κατασκευάζει 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου το μήνα, με στόχο 10 εκατομμύρια δόσεις για το οικονομικό έτος 2022-2023. Τα εμβόλια θα διατεθούν στο υπουργείο Υγείας από τον Απρίλιο, τόνισε.

Από τις 19 Μαρτίου, πάνω από 21,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.