Η Κίνα θα προσθέσει σιδηροδρομικές γραμμές 3.300 km το 2022

Η Κίνα σχεδιάζει να ξεκινήσει νέες σιδηροδρομικές γραμμές συνολικού μήκους 3.300 χιλιομέτρων φέτος μαζί με μια σειρά μέτρων για τη βελτίωση του εκτεταμένου δικτύου μεταφορών της, δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Μεταφορών.

Περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα οδών ταχείας κυκλοφορίας θα επεκταθούν ή θα ανακαινιστούν, δήλωσε ο Li Xiaopeng, υπουργός Μεταφορών, προσθέτοντας ότι πάνω από 700 χιλιόμετρα υδάτινων οδών υψηλής ποιότητας θα προστεθούν ή θα βελτιωθούν.

Η χώρα θα προσθέσει επίσης οκτώ πιστοποιημένα αεροδρόμια πολιτικών μεταφορών και θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πράσινο κανάλι για τα γεωργικά προϊόντα για να διασφαλίσει την αποτελεσματική μεταφορά αγροτικών και παράπλευρων προϊόντων, σημείωσε ο Li.

Είχαν σημειωθεί καρποφόρα επιτεύγματα το προηγούμενο έτος για την ενίσχυση της υποδομής μεταφορών της Κίνας, είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2021, το συνολικό μήκος λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας της Κίνας είχε ξεπεράσει τα 40.000 χιλιόμετρα. Οι οδοί ταχείας κυκλοφορίας και οι πλωτές οδοί υψηλής ποιότητας αυξήθηκαν σε περισσότερα από 168.000 χιλιόμετρα και πάνω από 16.000 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

Η Κίνα παρουσίασε ένα σχέδιο τον Ιανουάριο που περιγράφει τους πρωταρχικούς στόχους για την ανάπτυξη του δικτύου μεταφορών κατά την περίοδο του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025) για την επίτευξη ολοκληρωμένης ανάπτυξης το 2025.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *