Η Κίνα θα προσφέρει επείγουσα επισιτιστική βοήθεια σε χώρες στο Κέρας της Αφρικής που πλήττονται από την ξηρασία

Ο Κινεζικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Κίνα πρόκειται να παράσχει επείγουσα επισιτιστική βοήθεια σε χώρες που έχουν πληγεί από την ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής.

Ο Wang έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σομαλίας Abdisaid Muse Ali.

Για να βοηθήσει τη Σομαλία και άλλες χώρες στο Κέρας της Αφρικής να αντιμετωπίσουν την ξηρασία, η Κίνα θα παράσχει μια παρτίδα επείγουσας επισιτιστικής βοήθειας στη Σομαλία, την Ερυθραία, την Αιθιοπία και το Τζιμπουτί, είπε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια είναι μια άλλη πρακτική δράση που έλαβε η κινεζική πλευρά για να ξεκινήσει η «Προοπτική για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη στο Κέρας της Αφρικής».

Ο Wang σημείωσε ότι η Κίνα έκανε τη πρόταση για να στηρίξει τις περιφερειακές χώρες στην από κοινού αντιμετώπιση των τριών προκλήσεων της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της διακυβέρνησης και για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας.

Προκειμένου να ενισχυθεί η επικοινωνία και ο συντονισμός με τις σχετικές χώρες και να προωθηθεί από κοινού η εφαρμογή του σχεδίου, η Κίνα διόρισε ειδικό απεσταλμένο για τις υποθέσεις του Κέρατος της Αφρικής την περασμένη εβδομάδα και τώρα ανακοινώνει την επείγουσα επισιτιστική βοήθεια στις σχετικές χώρες στο Κέρας της Αφρικής. είπε ο Wang.

Πρόσθεσε ότι η κινεζική πλευρά λαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες για να εφαρμόσει τις προοπτικές και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του Κέρατος της Αφρικής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *