Η Κίνα περιγράφει σημαντικά καθήκοντα για την αστικοποίηση και την αστική-αγροτική ανάπτυξη

Ο κορυφαίος οικονομικός σχεδιαστής της Κίνας αποκάλυψε μεγάλα καθήκοντα για την προώθηση της νέας αστικοποίησης και της ολοκληρωμένης αστικής-αγροτικής ανάπτυξης το 2022, δεσμευόμενος να εμβαθύνει τη μεταρρύθμιση του συστήματος εγγραφής των νοικοκυριών και να βοηθήσει τους μετανάστες εργαζόμενους να ενσωματωθούν καλύτερα στις πόλεις.

Κατά την εμβάθυνση της μεταρρύθμισης του συστήματος εγγραφής των νοικοκυριών, οι πόλεις με μόνιμο πληθυσμό κάτω των 3 εκατομμυρίων θα πρέπει να καταργήσουν όλα τα όρια στην εγγραφή των νοικοκυριών, σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσίευσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Η ανάπλαση παλαιών αστικών κοινοτήτων θα επιταχυνθεί, καθώς η χώρα στοχεύει να βελτιώσει τις βασικές συνθήκες διαβίωσης 8,4 εκατομμυρίων νοικοκυριών το 2022, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η προσφορά κατοικιών με κρατική επιδότηση θα αυξηθεί, με έμφαση στην αντιμετώπιση των ανησυχιών των νεοαφιχθέντων και των νέων στις μεγάλες πόλεις, αναφέρει το σχέδιο.

Το ποσοστό αστικοποίησης της μόνιμης κατοικίας στην Κίνα έφτασε το 64,72% το 2021, ανέφερε η NDRC. Η χώρα στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό αστικοποίησης της στο 65% κατά την περίοδο 2021-2025, σύμφωνα με το 14ο Πενταετές Σχέδιο.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.