Η Κίνα παραμένει ο κορυφαίος κόμβος παραγωγής στον κόσμο για 12 συναπτά έτη

Η Κίνα διατηρεί τη θέση της ως ο μεγαλύτερος κόμβος παραγωγής στον κόσμο για 12 συνεχόμενα χρόνια, δήλωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT).

Η προστιθέμενη αξία της παραγωγής του μεταποιητικού τομέα το 2021 αυξήθηκε κατά 9,8% σε ετήσια βάση στα 31,4 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 4,97 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), που αντιπροσωπεύει το 27,4% του ΑΕΠ της χώρας, δήλωσε ο υπουργός MIIT Xiao Yaqing σε συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή της μεταποιητικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκε κατά 18,2% σε ετήσια βάση, της κατασκευής εξοπλισμού αυξήθηκε 12,9%, ενώ η ψηφιοποίηση και η πράσινη ανάπτυξη του κλάδου ανέβασαν επίσης ρυθμούς, είπε ο Xiao.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει τώρα περισσότερες από 4.700 εταιρείες «μικρούς γίγαντες» σε εθνικό επίπεδο ή μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης και επικεντρώνονται στις νέες γενιές της τεχνολογίας πληροφοριών, στην κατασκευή εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, στη νέα ενέργεια, στα νέα υλικά , βιοϊατρική και άλλους τομείς υψηλής ποιότητας.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη του 5G, η χώρα έχει κατασκευάσει συνολικά 1,43 εκατομμύρια σταθμούς βάσης 5G μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, με τον αριθμό των τερματικών κινητής τηλεφωνίας που συνδέονται στο δίκτυο να ξεπερνά τα 520 εκατομμύρια, είπε ο Xiao.

Το υπουργείο θα τονώσει περαιτέρω τις επενδύσεις στον μεταποιητικό τομέα, θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις τεχνολογίες κατασκευής τους και θα επιταχύνει τη δημιουργία υπηρεσιών 5G και δικτύων οπτικών ινών gigabit, είπε ο υπουργός.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *