Η Κίνα γίνεται παγκόσμιος ηγέτης στους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης

Η Κίνα ξεχωρίζει στους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης (AI), στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κατασκευής και σε πολλούς άλλους τομείς έναντι του σκληρού ανταγωνισμού στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία, ανέφερε το cctv.com τη Δευτέρα, επικαλούμενο έκθεση για την αξιολόγηση του παγκόσμιου δείκτη υπολογιστικής ισχύος για την περίοδο 2021 – 2022.

Η έκθεση που συντάχθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, τη International Data Corporation (IDC) και άλλα ιδρύματα, παρέχει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της υπολογιστικής ισχύος, της αποτελεσματικότητας, της εφαρμογής και της υποδομής 15 μεγάλων οικονομιών.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι μεταξύ αυτών των οικονομιών, η Κίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στη βαθμολογία υπολογιστικής ισχύος την περίοδο 2021-2022 και έγινε παγκόσμιος ηγέτης με βαθμολογία 70.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι η μεταποίηση κατατάχθηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκοσμίως για πρώτη φορά όσον αφορά στην υπολογιστική ισχύ, καθιστώντας την μία από τις βιομηχανίες με την ταχύτερη ανάπτυξη στην εισαγωγή υπολογιστικής ισχύος μαζί με το Διαδίκτυο και τη χρηματοδότηση.

Οι δαπάνες τεχνολογίας πληροφοριών της Κίνας στη μεταποίηση αντιπροσώπευαν περίπου το 15% της παγκόσμιας αγοράς το 2021 και το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 20% το 2025, αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με αυτό, η δαπάνη υπολογιστικής ισχύος AI των 15 οικονομιών μεταξύ των συνολικών δαπανών υπολογιστικής ισχύος αυξήθηκε από 9% το 2016 σε 12%, σηματοδοτώντας μια ταχεία διάταξη στον τομέα.

Επισημαίνει ότι η Κίνα ενέκρινε πρόσφατα έργα για την κατασκευή οκτώ εθνικών κόμβων υπολογιστών και ενέκρινε σχέδια σε 10 συμπλέγματα εθνικών κέντρων δεδομένων, έτσι ώστε να προωθηθεί η πράσινη και εντατική ανάπτυξη της υπολογιστικής δύναμης μέσω της κατασκευής αποτελεσματικών, εντατικών, καθολικής εφαρμογής και ευεργετικές νέες υποδομές.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.