Η εισροή ξένων επενδύσεων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 37,9% το πρώτο δίμηνο

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, ΑΞΕ, στην ηπειρωτική Κίνα, σε πραγματική χρήση, αυξήθηκαν κατά 37,9% σε ετήσια βάση στα 243,7 δισεκατομμύρια γιουάν την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Σε όρους δολαρίων ΗΠΑ, η εισροή αυξήθηκε κατά 45,2% σε ετήσια βάση στα 37,86 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κλάδος των υπηρεσιών είδε τις εισροές ΑΞΕ να αυξάνονται κατά 24% σε ετήσια βάση στα 175,7 δισεκατομμύρια γιουάν, ενώ αυτός των βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκε κατά 73,8% από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι επενδύσεις από χώρες κατά μήκος του Belt and Road και της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας αυξήθηκαν κατά 27,8% και 25,5%, αντίστοιχα.

Η Κίνα παρέμεινε ένας από τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς για ξένες εταιρείες, με σχεδόν το 60% των γερμανικών εταιρειών στην Κίνα να αναφέρουν βελτιωμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες πέρυσι και το 71% να σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Κίνα και KPMG.

Η χώρα έχει ευρείες προοπτικές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων το 2022, δήλωσε ο Nie Pingxiang, ερευνητής στην Κινεζική Ακαδημία Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας υπό το MOC.

Περισσότερες ΑΞΕ θα εισρεύσουν στον κλάδο των υπηρεσιών καθώς ο τομέας έχει δει βελτιώσεις στο θεσμικό άνοιγμα, είπε ο Nie, προσθέτοντας ότι οι κεντρικές και δυτικές περιφέρειες θα αγκαλιάσουν περισσότερες ευκαιρίες λόγω της επιδίωξης της χώρας για συντονισμένη ανάπτυξη.

Η Κίνα θα κάνει μεγαλύτερη χρήση των ξένων επενδύσεων και θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις που επενδύουν στο εξωτερικό να μετακινηθούν σε ένα ευρύτερο φάσμα τομέων, σύμφωνα με τη φετινή έκθεση κυβερνητικής εργασίας.

Η χώρα θα υποστηρίξει περισσότερες ξένες επενδύσεις σε μεσαίου και υψηλού επιπέδου μεταποίηση, έρευνα και ανάπτυξη και σύγχρονες υπηρεσίες, καθώς και στις κεντρικές, δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές, ανέφερε η έκθεση.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.