Ξεκινά η κατασκευή των πετρελαιοπηγών της CNOOC στην Ουγκάντα

Η τελετή θεμελίωσης του έργου πετρελαιοπηγών της λίμνης Albert της Ουγκάντα ​​πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της κατασκευής του έργου.

Την τελετή παρακολούθησαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Ουγκάντα, εκπρόσωποι ενδιαφερόμενων μερών και τοπικές κοινότητες.

Η Ουγκάντα ​​ανακάλυψε αποθέματα αργού πετρελαίου στην περιοχή Lake Albert στα δυτικά της χώρας το 2006. Το κοίτασμα πετρελαίου, το μετοχικό κεφάλαιο του οποίου κατέχεται από κοινού από την China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) και τον ενεργειακό γίγαντα Franch Total, καλύπτει έκταση 1.518 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει αποδεδειγμένα γεωλογικά αποθέματα άνω των 6 δισεκατομμυρίων βαρελιών.

Η CNOOC συμμετείχε στο έργο του πετρελαίου της λίμνης Άλμπερτ της Ουγκάντα ​​μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2011. Στην πρώτη φάση του έργου, η CNOOC σχεδιάζεται να επενδύσει συνολικά 15 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την εξερεύνηση και την ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης Ορυκτών της Ουγκάντα, η κατασκευή του κοιτάσματος πετρελαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και η παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2025. Το έργο του κοιτάσματος πετρελαίου περιλαμβάνει επίσης έναν αγωγό αργού πετρελαίου συνολικού μήκους 1.443 χιλιομέτρων και έχει σχεδιαστεί με μεταφορική ικανότητα 216.000 βαρελιών την ημέρα.

Μέχρι στιγμής, η CNOOC έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150 εργολάβους επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου και  πάνω από 3.000 ειδικευμένους χειριστές, προκειμένου να προωθήσει τοπικές λειτουργίες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *