Το Tongliang στο Chongqing της Κίνας γιορτάζει το Σεληνιακό Νέο Έτος με παραστάσεις άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η περιφέρεια Tongliang στον δήμο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας γιόρτασε το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος με διάφορες πολιτιστικές παραστάσεις, όπως ο χορός του δράκου, η Όπερα Σιτσουάν, σόλο φλάουτου, που κέρδισαν χειροκροτήματα από το κοινό.

Εκτός από τις καλλιτεχνικές παραστάσεις, ορισμένοι άυλοι πολιτιστικοί κληρονόμοι έδειξαν και τις παραδοσιακές τεχνικές παρασκευής φαγητού.

Για παράδειγμα, κάποιοι παρουσίασαν πώς να παράγουν το Tongliang Lanhuagen, ένα σπεσιαλιτέ σνακ από κολλώδες ρύζι, και το Tongliang Hanlinsu, ένα ειδικό σνακ τηγανισμένο με κεχρί, καρύδι, σουσάμι και φιστίκια, επιτρέποντας στο κοινό να γνωρίσει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, υπήρχαν επίσης πίνακες εκθέσεων για τη λαϊκή κουλτούρα του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ και οι καλλιγράφοι έγραψαν επίσης τα δίστιχα του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ για το κοινό.

Αναφέρεται ότι μέχρι τώρα, η περιφέρεια Tongliang διαθέτει με περηφάνεια συνολικά από μία άυλη πολιτιστική κληρονομία σε εθνικό επίπεδο, 17 κληρονομιές σε δημοτικό επίπεδο και 135 κληρονομιές σε επίπεδο περιφέρειας, που περιλαμβάνουν εννέα κατηγορίες λαϊκής λογοτεχνίας, παραδοσιακής μουσικής, παραδοσιακών χορών, παραδοσιακών δράμα, λαϊκή τέχνη, παραδοσιακά αθλήματα και ψυχαγωγία, και ούτω καθεξής.

Η γιορτή του Κινεζικού Σεληνιακού Νέου Έτους, γνωστή και ως Γιορτή της Άνοιξης, πέφτει φέτος από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *