Το συνοριακό λιμάνι της Νότιας Κίνας εξασφαλίζει ομαλό διεθνές εμπόριο κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ

Το λιμάνι Youyi στην πόλη Pingxiang, στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας, εξακολουθεί να έχει μεγάλη κίνηση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Άνοιξης φέτος.

Ο Lyu Jinfu, ένας μεταφορέας εμπορευμάτων, ασχολείται με το χειρισμό εγγράφων και την καθοδήγηση φορτηγών για να μετακινηθούν. Λόγω της επιδημίας, η Lyu δεν μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι για οκτώ μήνες και περνούσε κάθε μέρα σε κοντινές περιοχές. «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς φέτος, έκανα μια βιντεοκλήση στις οικογένειές μου», είπε η Lyu.

Ο διασυνοριακός οδηγός Yu Zhijun ξεκίνησε επίσης μια κουραστική μέρα νωρίς. Οδήγησε ένα φορτηγό φορτωμένο με μάνγκο, λονγκάν και άλλα βιετναμέζικα φρούτα, πέρασε από το έξυπνο σύστημα προγραμματισμού εκτελωνισμού από το σημείο ελέγχου και μπήκε στην καθορισμένη αποθήκη μέσω του λιμανιού για μεταφορά εμπορευμάτων.

«Υπάρχουν τόσα πολλά αγαθά αυτές τις μέρες που πρέπει να κάνω επτά ή οκτώ ταξίδια την ημέρα», είπε ο Yu. Στο Pingxiang, υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 300 διαμεταφορείς και διασυνοριακοί οδηγοί που μετακινούνται μεταξύ του λιμανιού και των αποθηκών κάθε μέρα, έως και πάνω από 600 σε ώρες αιχμής.

Το λιμάνι Youyi είναι ένα σημαντικό κανάλι εξόδου και εισόδου για τους ανθρώπους, καθώς και κύριο χερσαίο κανάλι από την Κίνα προς προορισμούς των χωρών ASEAN, με συχνές διασυνοριακές ανταλλαγές προσωπικού και αγαθών. Από το ξέσπασμα του COVID-19, πάνω από 700 άτομα προσωπικό και 1.300 οχήματα εισέρχονται και εξέρχονται από το λιμάνι σε μια ημέρα αιχμής.

Η τοπική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας για την πρόληψη εισαγόμενων κρουσμάτων, τη διασφάλιση της ομαλής ροής των διασυνοριακών καναλιών και τη διασφάλιση της ασφάλειας των νότιων συνόρων της Κίνας.

Το 2021, το εξωτερικό εμπόριο του λιμανιού Youyi συνέχισε να αυξάνεται με συνολικά 402.800 εισερχόμενα και εξερχόμενα φορτηγά και περίπου 4,4 εκατομμύρια τόνους εισαγωγικού και εξαγωγικού φορτίου.

Σύμφωνα με τον Yu Ruida, αναπληρωτή διευθυντή Εμπορίου και Λιμενικής Διοίκησης Pingxiang, η τοπική κυβέρνηση έχει εισαγάγει ένα καινοτόμο σύστημα οδήγησης εκτελωνιστή για διασυνοριακούς οδηγούς και όλα τα κινεζικά εμπορευματικά οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται από το λιμάνι οδηγούνται από καθορισμένους διασυνοριακούς οδηγούς οι οποίοι βρίσκονται αυστηρά υπό διαχείριση κλειστής περιοχής.

Επιπλέον, τα διασυνοριακά οχήματα απολυμαίνονται πλήρως και τα εισαγόμενα προϊόντα μπορούν να εισέλθουν στην Κίνα μόνο αφού υποβληθούν σε έλεγχο νουκλεϊκού οξέος, απολύμανση και άλλες διαδικασίες.

Στην αποθήκη Beitou στο Pingxiang, αυτοκίνητα με βιετναμέζικες ή κινεζικές πινακίδες κυκλοφορούσαν πέρα ​​δώθε και το προσωπικό με προστατευτικές στολές ασχολείται με τη φόρτωση και την εκφόρτωση εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με τον Zhang Yaoquan, διευθυντή της αποθήκης, όλα τα εμπορεύματα από το εξωτερικό πρέπει πρώτα να υποβάλλονται σε έλεγχο νουκλεϊκού οξέος και μόνο εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, μπορούν να φορτωθούν και να εκφορτωθούν.

Φρούτα από τις χώρες της ASEAN εισέρχονται καθημερινά στην κινεζική αγορά μέσω του λιμανιού Youyi. “Η εταιρεία μας μεταφέρει πολλά φρούτα durian, dragon fruit, longan και άλλα φρούτα ASEAN”, δήλωσε η Su Yu, επικεφαλής του τμήματος λειτουργίας της Guangxi Xiangxiang International Logistics Co., LTD.

Σύμφωνα με τον Su, τώρα τόσο το λιμάνι όσο και η εταιρεία έχουν αποδώσει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των διασυνοριακών logistics της ψυχρής αλυσίδας και έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την είσοδο προϊόντων με τον ιό στην Κίνα.

«Παρά τον αντίκτυπο της επιδημίας, ο εκτελωνισμός στο λιμάνι Youyi παρέμεινε σχετικά αποτελεσματικός», είπε η Su, προσθέτοντας ότι με την υποστήριξη των τοπικών τελωνείων και άλλων τμημάτων, τα εμπορεύματα από την Κίνα μπορούν να παραδοθούν στην Μπανγκόκ σε τέσσερις ή πέντε ημέρες.

Η Su είναι αρκετά αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας. «Τώρα η Κίνα και ο ASEAN έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι του άλλου και η συμφωνία Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Συνεργασίας έχει επίσης τεθεί επίσημα σε ισχύ, επομένως αναμένουμε να απολαύσουμε στενότερες περιφερειακές οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές», δήλωσε η Su.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *