Το RCEP προσφέρει οφέλη άνω των 8,7 εκατομμυρίων RMB σε επιχειρήσεις στο Zhejiang της Κίνας

Η Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Συνεργασία (RCEP) παρουσίασε νέες ευκαιρίες εξαγωγών σε επιχειρήσεις στην επαρχία Zhejiang της Ανατολικής Κίνας από τότε που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022, ανέφερε η Shanghai Securities News τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το τελωνείο Hangzhou έχει εκδώσει 2.953 πιστοποιητικά προέλευσης RCEP τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τα οποία αφορούν αγαθά 878 εκατομμυρίων γιουάν και αποφέρουν οφέλη άνω των 8,7 εκατομμυρίων γιουάν σε επιχειρήσεις στο Zhejiang. Τα προϊόντα που απολαμβάνουν εξαγωγικά οφέλη είναι κυρίως αγροτικά προϊόντα, υφάσματα και είδη ένδυσης, υδρόβια προϊόντα κ.ο.κ.

Τον πρώτο μήνα που τέθηκε σε ισχύ το RCEP, οι επιχειρήσεις της Zhejiang έχουν σημειώσει μεγάλα άλματα στις εξαγωγές στην Ιαπωνία, ωφελώντας 26 κομητείες στις ορεινές περιοχές.

Τα μανητάρια είναι η τέταρτη μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στο Zhejiang. Ο όμιλος Tianhe Agriculture Group με έδρα το Longquan, μια πόλη του Zhejiang σε επίπεδο κομητείας, εξήγαγε σχεδόν 50 εκατομμύρια γιουάν βρώσιμων μανηταριών το 2021, το 60% των οποίων εξήχθη στην Ιαπωνία. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για επτά πιστοποιητικά προέλευσης RCEP, που αφορούσαν ποσό 1,5666 εκατομμυρίων γιουάν, και εξοικονόμησε σχεδόν 10.000 γιουάν σε δασμούς.

Η δασμολογική παραχώρηση δεσμεύεται να μειώσει σταδιακά τους δασμούς των περισσότερων υδρόβιων προϊόντων που εξάγονται από την Κίνα στην Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας (ROK) στο μηδέν από 3,5% σε 10% αντίστοιχα, γεγονός που θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στη βιομηχανία επεξεργασίας υδρόβιων προϊόντων στο Zhejiang.

Πρόσφατα, όπως απαιτείται από το RCEP, η ιαπωνική αρχή έδωσε πάνω από 4.000 γιουάν δασμολογική παραχώρηση σε κατεψυγμένο ισπανικό σκουμπρί αξίας 2,06 εκατομμυρίων γιουάν που εξήχθη από το Zhejiang, το οποίο μόλις έλαβε την «ταυτότητα» του πιστοποιητικού προέλευσης RCEP από το τελωνείο Taizhou υπό το τελωνείο Hangzhou.

Η Zhejiang Huakang Pharmaceutical Co., Ltd. (Huakang, 605077.SH), ένας “κρυφός πρωταθλητής” στο Zhejiang, υπέβαλε αίτηση και έλαβε οκτώ πιστοποιητικά προέλευσης RCEP για εξαγωγές στις χώρες ASEAN τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, που αφορούν αγαθά 3,067 εκατομμυρίων γιουάν και απολαμβάνουν οφέλη περίπου 52.000 γιουάν.

Την 1η Φεβρουαρίου, το RCEP τέθηκε σε ισχύ για το ROK και τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Zhejiang, όπως τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα ρούχα και οι αποσκευές, που περιλαμβάνονται όλα στον κατάλογο μείωσης των δασμών. Εκτιμάται ότι το RCEP μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση του κόστους των τελωνειακών δασμών για τις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της Zhejiang κατά περισσότερα από 25 εκατομμύρια γιουάν κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *