Οι παγκόσμιοι επενδυτές αντλούν χρήματα στην κινεζική κεφαλαιαγορά

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι οι διεθνείς επενδυτές στοιχηματίζουν σε κινεζικά περιουσιακά στοιχεία εν μέσω μιας παγκόσμιας αγοράς που είναι γεμάτη αβεβαιότητες, ανέφερε την Τρίτη η China Securities Journal.

Σύμφωνα με έκθεση της Bank of America, τα ομόλογα και οι μετοχές της Κίνας έχουν προσελκύσει επενδύσεις από τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, από τις 20 Φεβρουαρίου, το κινεζικό μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο είχε καθαρές εισροές για εννέα συνεχόμενες εβδομάδες.

Τα ιδρύματα έχουν εκφράσει αισιοδοξία για το ομόλογο του Δημοσίου της Κίνας. Όπως είπε ο Chia-Liang Lian με την Western Asset, τα ασιατικά τοπικά ομόλογα, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών ομολόγων, έχουν λάβει κεντρική θέση στα χαρτοφυλάκια των παγκόσμιων επενδυτών. Πρόσθεσε ότι τα χερσαία ομόλογα της Κίνας συμπεριλήφθηκαν σε σημαντικούς παγκόσμιους δείκτες, σημάδι ότι η Κίνα έχει παίξει βασικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Από μακροπρόθεσμη προοπτική, σημείωσε, οι παγκόσμιοι επενδυτές θα παραμείνουν αισιόδοξοι για τα χερσαία ομόλογα της Κίνας, προς όφελος της διάδοσης των κινδύνων.

Οι απόψεις του Lian επαναλήφθηκαν από τον Sean Taylor, διευθυντή επενδύσεων της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού στην DWS, τον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank. Σύμφωνα με τον Taylor, εκτιμάται ότι τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία θα έχουν καλή απόδοση μετά το πρώτο τρίμηνο, καθώς η οικονομία της χώρας θα ευδοκιμήσει χάρη στην πολιτική τόνωσης.

Εκτός από τα ομόλογα του δημοσίου, οι ειδικοί πίστευαν επίσης ότι οι κινεζικές μετοχές έχουν μεγάλες δυνατότητες. Σύμφωνα με τον Taylor, οι επενδυτές πρέπει να είναι υπομονετικοί όταν επενδύουν στο κινεζικό χρηματιστήριο. Τα θετικά οικονομικά μεγέθη, οι εφαρμοστέες ρυθμίσεις και η ανάκαμψη της κατανάλωσης θα είναι ο καταλύτης ενός πολλά υποσχόμενου κινεζικού χρηματιστηρίου.

Ο Liu Hui, ανώτερος διαχειριστής κεφαλαίων της Invesco Great Wall, προέβλεψε ότι τα συναισθήματα των επενδυτών προς την αγορά μετοχών θα βελτιωθούν και έτσι η αγορά θα δει άφθονη ρευστότητα.

Το μέλλον του κινεζικού χρηματιστηρίου βελτιώνεται μετά από ένα δύσκολο έτος του 2021, δήλωσε ο Luca Paolini, Chief Strategist για την Pictet Asset Management, σημειώνοντας ότι η πιστωτική ώθηση της Κίνας, και το μερίδιο της πίστωσης στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), ανακάμπτει. Από αυτή την άποψη, οι κινεζικές μετοχές μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικά εργαλεία αντιστάθμισης κινδύνου εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων στην παγκόσμια αγορά.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *