Η περίθαλψη ηλικιωμένων της Κίνας είναι πιθανό να ξεπεράσει τα RMB 10 τρις το 2022

Η περίθαλψη των ηλικιωμένων της Κίνας συνεχίζει να επεκτείνεται από το 2018 και είναι πιθανό να αποτιμηθεί στα 10,25 τρισεκατομμύρια γιουάν φέτος, ανέφερε την Τετάρτη η Economic Information Daily του Xinhua επικαλούμενη στοιχεία από το πρακτορείο συμβούλων iiMedia Research.

Η CCID Consulting που συνδέεται με μια δεξαμενή σκέψης υπό το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής έκανε παρόμοια προβολή, προβλέποντας ότι επηρεάζεται από τις βελτιωμένες πολιτικές, την επιτάχυνση της γήρανσης του πληθυσμού και την αλλαγή στην καταναλωτική νοοτροπία των ηλικιωμένων, η συνολική κλίμακα του κλάδου φροντίδας ηλικιωμένων στην Κίνα αναμένεται να φτάσει τα 9,81 τρισεκατομμύρια γιουάν το 2022.

Τα τελευταία στοιχεία απογραφής έδειξαν ότι οι Κινέζοι ηλικίας 60 ετών και άνω αντιπροσώπευαν το 18,7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας το 2020, 5,44 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 2010.

Για την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα σχέδιο για την ανάπτυξη του συστήματος υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων της χώρας κατά τη διάρκεια της 14ης περιόδου του Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025). Το σχέδιο καθορίζει σημαντικούς στόχους και καθήκοντα για την πενταετή περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της παροχής υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, της βελτίωσης του μηχανισμού υποστήριξης της υγείας για τους ηλικιωμένους και της προώθησης της καινοτόμου και ολοκληρωμένης ανάπτυξης μοντέλων υπηρεσιών.

Δεκάδες εισηγμένες εταιρείες μπαίνουν στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων, με επίκεντρο της επιχειρηματικής διευθέτησης τα ακίνητα για ηλικιωμένους, την ιατρική περίθαλψη και την ενσωμάτωση φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και την έξυπνη φροντίδα ηλικιωμένων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *