Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει μοναδικά πλεονεκτήματα με στόχο την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής εμπορικής συνεργασίας

Υπάρχουν μοναδικά πλεονεκτήματα και εσωτερική ώθηση για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με στόχο την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής εμπορικής συνεργασίας, ανέφερε την Πέμπτη η China Securities Journal επικαλούμενη έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορίου (MOC).

Η περιοχή έχει άφθονους συντελεστές παραγωγής και τεράστια κλίμακα αγοράς, και με πλούσιους πόρους και μεγάλο πληθυσμό, διαθέτει επίσης εξαιρετικά συμπληρωματικές και συνδεδεμένες οικονομίες, σημείωσε ο εκπρόσωπος της MOC Gao Feng σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Καθώς η οικονομική παγκοσμιοποίηση προχωρά περαιτέρω και η ροή των παραγόντων παραγωγής όπως το κεφάλαιο, η τεχνολογία και η εργασία επιταχύνεται, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει γίνει η πιο δυναμική και πολλά υποσχόμενη περιοχή παγκοσμίως, είπε ο Gao.

Σημείωσε ότι από το ξέσπασμα του COVID-19, οι χώρες της περιοχής αλληλοϋποστηρίζονται με αυξημένες εμπορικές δραστηριότητες και στενότερη συνεργασία στη βιομηχανική αλυσίδα, επιδεικνύοντας ισχυρή ανθεκτικότητα και δυνατότητες ανάπτυξης και γίνονται σημαντικές κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Περιφερειακή Συνολική Οικονομική Συνεργασία (RCEP) βοηθά επίσης στη δημιουργία πολλών εμπορικών ευκαιριών, επεσήμανε ο Gao, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή του RCEP θα εξασφαλίσει τελικά ότι πάνω από το 90% του εμπορίου αγαθών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα απολαμβάνει μηδενικούς δασμούς.

Με τη σταδιακή εφαρμογή ενιαίων κανόνων όπως κανόνες καταγωγής, τελωνειακές διαδικασίες και επιθεώρηση και καραντίνα, το κόστος του εμπορίου εντός της περιοχής θα μειωθεί σημαντικά και το εμπόριο θα είναι πιο βολικό, προωθώντας τον αποτελεσματικότερο συντονισμό της βιομηχανίας και των αλυσίδων εφοδιασμού, τόνισε ο Gao.

Για να προωθήσει την κοινή ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και να συμβάλει στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής για να ενισχύσει τη συνεργασία κατά του COVID-19, να απελευθερώσει πλήρως τις δυνατότητες εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας και να διασφαλίσει τη σταθερότητα των βιομηχανικών αλυσίδων και των αλυσίδων εφοδιασμού, δήλωσε ο Gao Feng.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *