Η παραγωγή της κινεζικής δασικής βιομηχανίας θα φτάσει τα 9 τρισεκατομμύρια γιουάν έως το 2025

Η Κίνα στοχεύει να δημιουργήσει ένα σχετικά πλήρες σύγχρονο σύστημα βιομηχανίας δασών και γρασιδιού έως το 2025, με συνολική αξία παραγωγής να φτάνει τα 9 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,41 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με ένα αναπτυξιακό σχέδιο.

Η Κίνα προσπαθεί επίσης να καθιερωθεί ως ηγετική χώρα στο διεθνές εμπόριο δασικών προϊόντων και προϊόντων χόρτου, με ετήσια αξία εισαγωγών και εξαγωγών που φτάνει τα 195 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης για τη βιομηχανία δασών και χόρτου (2021-2025) που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Διοίκηση Δασών και Λιβαδιών.

Το σχέδιο προσδιόρισε 12 βασικούς υποτομείς για ανάπτυξη κατά την περίοδο του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025), μεταξύ άλλων, το οικονομικό δάσος, την επεξεργασία ξύλου και τον οικολογικό τουρισμό.

Το σχέδιο προσδιόρισε επίσης δασικές και χλοοτάπητες περιοχές για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταλαμβάνεται καλλιεργήσιμη γη ή μόνιμη γεωργική γη.

Η Κίνα πρέπει να καλλιεργήσει και να χρησιμοποιήσει ορθολογικά τους δασικούς πόρους και τους πόρους χόρτου, να προωθήσει τη βαθύτερη ενοποίηση των βιομηχανιών και να αυξήσει την αποτελεσματική προσφορά ποιοτικών δασικών προϊόντων και προϊόντων χόρτου, σύμφωνα με το σχέδιο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *