Η οικονομία του κλάδου της βιομηχανιας της Κίνας ξεκινά με σθένος το Έτος της Τίγρης

Με τους κινητήρες να περιστρέφονται και τις μηχανές να βρυχώνται, οι βιομηχανικές εταιρείες της Κίνας ξεκίνησαν την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους γεμάτες ζωντάνια και σφρίγος.

Αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις το 2022, ο Rong Juchuan, ιδρυτής της Beyond Group, μιας εταιρείας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων με έδρα στο Ningbo, στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας, είπε ότι η εταιρεία «δεν μπορεί απλώς να περιμένει, αλλά πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία».

Το 2022, η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στη βελτίωση των ψηφιακών της δυνατοτήτων και θα αξιοποιήσει νέα κανάλια πωλήσεων, όπως πλατφόρμες ζωντανής ροής, για να μειώσει το λειτουργικό κόστος και να αξιοποιήσει τη δυνητική ζήτηση, δήλωσε ο Rong.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία απηχούν τέτοιο ενθουσιασμό για τις επιχειρήσεις. Ο δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας, ένα βασικό οικονομικό βαρόμετρο, έφτασε στο 50,1 τον Ιανουάριο, παραμένοντας στην περιοχή επέκτασης για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Ειδικότερα, η εμπιστοσύνη των μεταποιητικών εταιρειών παρουσίασε άνοδο, με τον υποδείκτη για τις προσδοκίες για δραστηριότητα παραγωγής και λειτουργίας στις 57,5 ​​μονάδες, αυξημένος κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Κίνας το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς, δήλωσε ο Li Chao, επικεφαλής οικονομολόγος της Zheshang Securities, επικαλούμενος έναν PMI που παραμένει πάνω από τη γραμμή έκρηξης-καύσης για τρεις διαδοχικούς μήνες και σταθερή πιστωτική ανάπτυξη.

Η ανθεκτικότητα της βιομηχανικής οικονομίας της Κίνας αντικατοπτρίστηκε και σε άλλα βαρόμετρα, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας της χώρας, η επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας, είδε τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται κατά 18,27% από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια των διακοπών, ενώ η Hubei, μια βασική παραγωγική βάση στην Κίνα, ανέφερε αύξηση ισχύος 36,45% από έτος σε έτος.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Συμβουλίου Ηλεκτρισμού της Κίνας, η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα αυξηθεί κατά 5% έως 6% σε ετήσια βάση το 2022.

Μπροστά σε αντίθετους ανέμους όπως οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων και οι προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού, η Κίνα έχει δώσει προτεραιότητα στη σταθερή ανάπτυξη για τη βιομηχανική ανάπτυξη το 2022, η οποία είναι η «πέτρα έρματος» της μακροοικονομικής αγοράς.

Ο Xiao Yaqing, υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών, δήλωσε σε προηγούμενη συνέντευξη στο Xinhua ότι η διασφάλιση σταθερής βιομηχανικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα ένα καλό ξεκίνημα το πρώτο τρίμηνο του 2022, θα πρέπει να τεθεί ως το πιο σημαντικό καθήκον.

Για να εξασφαλιστεί μια σταθερή επέκταση, έχουν εφαρμοστεί πολλαπλά μέτρα, όπως η τόνωση της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας και η πλήρης αναπαραγωγή του ρόλου των αναδυόμενων τομέων όπως τα νέα ενεργειακά οχήματα (NEV).

Το υπουργείο στοχεύει να επωάσει περίπου 3.000 επιχειρήσεις «μικρούς γίγαντες» φέτος, αναφερόμενες σε μικρές επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο ανάπτυξής τους και εστιάζοντας σε τεχνολογίες προηγμένης τεχνολογίας.

«Το 2022, θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας μεταξύ μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων», δήλωσε ο Xu Xiaolan, αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών.

Η αγορά NEV θα μπορούσε να είναι άλλη μια κινητήρια δύναμη που θα στηρίξει τη βιομηχανική ανάπτυξη της Κίνας. Οι πωλήσεις NEV της χώρας κατέλαβαν την πρώτη θέση παγκοσμίως για έβδομη συνεχή χρονιά το 2021.

Προσβλέποντας στο μέλλον, η Κίνα στοχεύει να διευκολύνει περαιτέρω την ανάπτυξη αυτού του αναπτυσσόμενου κλάδου, ανακουφίζοντας τις ελλείψεις τσιπ, βελτιώνοντας τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, όπως σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών, και πραγματοποιώντας την ανακύκλωση και τη χρήση μπαταριών ισχύος NEV.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *