Η Μάλτα χορεύει σε ρυθμούς δράκου και λιοντάριου για να γιορτάσει το Φεστιβάλ της Άνοιξης της Κίνας

Παράσταση χορού δράκων και λιονταριών, καθώς και επίδειξη κινεζικών πολεμικών τεχνών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή για τον εορτασμό του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ της Κίνας, που φέτος έπεσε την 1η Φεβρουαρίου, στον Κήπο της Γαλήνης, έναν παραδοσιακό κινέζικο κήπο, στη Santa Lucija της Μάλτας.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Κινεζικής Κοινότητας στη Μάλτα, έτυχε θερμής υποδοχής από τους ντόπιους.

Τόσο οι ξένοι Κινέζοι όσο και οι Μαλτέζοι χόρεψαν από κοινού τον χορό του δράκου, ενώ μαθητές από τη σχολή Wushu-Longgui της Μάλτας παρουσίασαν τον χορό των λιονταριών. Περίπου 30 μαθητές από το σχολείο, πολλοί από τους οποίους ήταν ανήλικοι, έκαναν επίσης παραστάσεις με κινεζικές πολεμικές τέχνες.

Στη σκηνή, ο Κινέζος πρέσβης Yu Dunhai και η Charmaine St John, δήμαρχος της Santa Lucija εξέφρασαν θερμές ευχές τόσο στους Κινέζους όσο και στο λαό της Μάλτας για το Έτος της Τίγρης. Και οι δύο δήλωσαν ότι η διμερής συνεργασία θα προχωρήσει βαθύτερα καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Gino Dalcielo, ο ιδρυτής της σχολής πολεμικών τεχνών, είπε στο Xinhua ότι ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένος που συνεισέφεραν στον εορτασμό του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ και ήταν μια θαυμάσια στιγμή για να δείξουν τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες.

Η Gaia Monica Luca, ένα 11χρονο κορίτσι, είπε ότι εξασκήθηκε στις πολεμικές τέχνες μόνο για δύο μήνες. Αν και ήταν δύσκολο για εκείνη, της άρεσε και θα συνεχίσει να το εξασκεί, είπε στο Xinhua.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά πέρυσι, σύμφωνα με τον Chen Juheng, αναπληρωτή διευθυντή της Κινεζικής Κοινότητας Ένωσης στη Μάλτα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *