Η κινεζική πρεσβεία και το μουσείο των ΗΠΑ γιορτάζουν την Κινεζική Πρωτοχρονιά με αμερικανικές οικογένειες

Ο Κινέζος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Qin Gang, ένωσε περισσότερες από 400 αμερικανικές οικογένειες στην Ημέρα Οικογένειας της Εικονικής Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, που διοργανώνεται από κοινού από την Κινεζική Πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Smithsonian American Art Museum.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που παρουσιάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου, ο Qin έστειλε αρχικά ευχές για την κινεζική Πρωτοχρονιά στο κοινό και στη συνέχεια αναφέρθηκε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 που διεξάγονται στο Πεκίνο.

Αθλητές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Team USA, “κάνουν τις καλύτερες επιδόσεις τους ενώ βιώνουν τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά στην Κίνα”, είπε, σημειώνοντας ότι το κοινό μπόρεσε επίσης να γιορτάσει το παραδοσιακό κινεζικό φεστιβάλ απολαμβάνοντας παραστάσεις και από Κινέζους και Αμερικανούς καλλιτέχνες.

Η Stephanie Stebich, διευθύντρια του Smithsonian American Art Museum, ευχαρίστησε την κινεζική πρεσβεία για την υποστήριξη της εκδήλωσης Family Day, την όγδοη του είδους της που διοργανώθηκε από κοινού από τις δύο πλευρές, λέγοντας ότι προσβλέπει σε πολλά ακόμη προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών στο μέλλον.

Η κινεζική πρεσβεία παρείχε στην εκδήλωση βίντεο επίδειξης για την Όπερα του Πεκίνου, την παραδοσιακή κινεζική κοπή χαρτιού και τη μοντελοποίηση από πηλό.

Τοπικές αμερικάνικες κινεζικές καλλιτεχνικές ομάδες δημιούργησαν επίσης και μοιράστηκαν βίντεο με χορό λιονταριών, κινέζικο διάβολο, και γραφή καλλιγραφίας, δίνοντας στο κοινό μια πλούσια εμπειρία εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Smithsonian, μέρος του Ινστιτούτου Smithsonian, φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές συλλογές αμερικανικής τέχνης στον κόσμο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *