Η Κίνα διορίζει ειδικό απεσταλμένο για τις υποθέσεις του Κέρατος της Αφρικής

Η Κίνα διόρισε τον Xue Bing, πρώην πρεσβευτή στην Παπούα Νέα Γουινέα, ως ειδικό απεσταλμένο για τις υποθέσεις του Κέρατος της Αφρικής, ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin.

Ο Xue είναι βετεράνος διπλωμάτης με εργασιακή εμπειρία στην Αφρική, την Αμερική και την Ωκεανία, είπε ο Wang σε καθημερινή ενημέρωση τύπου.

Πρόσθεσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος θα δημιουργήσει σχέσεις εργασίας με συναδέλφους από τα σχετικά μέρη το συντομότερο δυνατό και θα διατηρήσει στενή επικοινωνία και συντονισμό για την προώθηση της εφαρμογής της Προοπτικής για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη στο Κέρας της Αφρικής.

Κατά την επίσκεψή του στην Αφρική στις αρχές του έτους, ο Κινεζικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi πρότεινε την “Άποψη”, που στοχεύει να στηρίξει τις περιφερειακές χώρες στην επίτευξη διαρκούς ειρήνης και ασφάλειας και να αγκαλιάσει την ανάπτυξη και την ευημερία.

Ως κοινός φίλος των χωρών στο Κέρας της Αφρικής, η Κίνα είναι έτοιμη να παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη διαδικασία, είπε ο εκπρόσωπος.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *