Η CNOOC συνάπτει στρατηγικές συμφωνίες με 12 ξένες επιχειρήσεις για συνεργασία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), ο μεγαλύτερος υπεράκτιος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κίνα, υπέγραψε πρόσφατα στρατηγικές συμφωνίες με 12 ξένες επιχειρήσεις για περαιτέρω συνεργασία σε ολόκληρο τον τομέα της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με συνολικές συμβάσεις αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ανέφερε το Chinanews.com την Τρίτη.

Αυτές οι συνεργατικές συμφωνίες περιλαμβάνουν τέσσερις συμφωνίες με την Total Energies, την Conoco Phillips, την Smart Oil Investment και τη Roc Oil, οι οποίες αναμένεται να συνεργαστούν με την CNOOC για τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα υπεράκτια ύδατα της Κίνας. Συμφωνίες μεταξύ της CNOOC και των εταίρων της στις ΗΠΑ, το Κουβέιτ και το Ιράκ έχουν επίσης υπογραφεί για την εξασφάλιση της προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και αργού πετρελαίου στην κινεζική αγορά.

Από την ίδρυσή της το 1982, η CNOOC έχει υπογράψει 228 συμβάσεις ξένης συνεργασίας με 81 διεθνείς πετρελαϊκές επιχειρήσεις από 21 χώρες και περιοχές, με συνολική ξένη επένδυση άνω των 250 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Σύμφωνα με τον Wang Dongjin, Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της CNOOC, η εταιρεία θα συνεχίσει να εμβαθύνει τη διεθνή συνεργασία για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για να αυξήσει περαιτέρω την απόκτηση πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα συνεργάζεται στην ανάπτυξη των υπεράκτιων κινεζικών πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *