Το Πεκίνο θα παρέχει ενιαία υπηρεσία για τις ξένες επενδύσεις

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πόλη επιδιώκει να βελτιώσει τον μηχανισμό προώθησης και εξυπηρέτησης των ξένων επενδύσεων, προσπαθώντας να παρέχει υπηρεσίες “ενιαίας στάσης” για ξένους επενδυτές, ανέφερε η Economic Information Daily την Τρίτη.

Τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικού καταλόγου ξένων υπηρεσιών στην επίσημη δικτυακή πύλη της δημοτικής κυβέρνησης του Πεκίνου, την παροχή εγγραφών υπηρεσιών και οδηγών σε εταιρείες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό για κοινά αιτήματα, όπως εγγραφή επιχείρησης, εγγραφή συναλλάγματος, έγκριση έργου κ.λπ.

Η πόλη θα ενισχύσει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών για να παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά και επίσης θα εντείνει τις προσπάθειές της για την εισαγωγή ξένων ταλέντων υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα με τις αυξανόμενες προσπάθειες της Κίνας για άνοιγμα σε υψηλό επίπεδο, το Δημοτικό Γραφείο Εμπορίου του Πεκίνου θα συνεχίσει να ενισχύει τη διεθνοποίηση των επενδύσεων και τη διαχείριση του εμπορίου, καθώς και να εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις για τη διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου.

Ο αριθμός των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό που ιδρύθηκαν πρόσφατα στο Πεκίνο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2021 ανήλθε σε 1.713, σημειώνοντας αύξηση 53,2% από έτος σε έτος. Η πόλη προσέλκυσε 37,5 δις δολάρια ΗΠΑ σε συμβατικές ξένες επενδύσεις την ίδια περίοδο, με τις συνολικές ξένες επενδύσεις που χρησιμοποιήθηκαν να φτάσουν τα 15,16 δις δολάρια ΗΠΑ, αυξημένες κατά 9,7% σε ετήσια βάση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *