Το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της Hainan προσελκύει έργα αξίας άνω των 5 δις USD

Η κατασκευή 142 έργων που περιλαμβάνουν συνολική επένδυση 37,3 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 5,85 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) ξεκίνησε την Πέμπτη στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου Hainan της νότιας Κίνας.

Τα έργα περιλαμβάνουν 49 βιομηχανικά έργα, ή το 65% του συνόλου, με συνδυασμένη εισροή 24,4 δισεκατομμυρίων γιουάν. Μια παρτίδα μεγάλων επιστημονικών ερευνητικών έργων ήταν μεταξύ των κορυφαίων των ανακοινωθέντων βιομηχανικών έργων.

Μεταξύ των άλλων, αναμένεται να κατασκευαστεί μια πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας και βιομηχανικής καινοτομίας στη Sanya της Hainan, η οποία θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση τεχνολογικών κέντρων που καλύπτουν έρευνα για ευφυή ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, ανίχνευση θαλάσσιων πληροφοριών, μικρο-νανοδορυφόρους ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (SAR) και μηχανική βαθέων υδάτων.

Ο όμιλος Shenergy της Κίνας σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο γιουάν σε ένα έργο εξοπλισμού αιολικής ενέργειας στη ζώνη οικονομικής ανάπτυξης Yangpu της επαρχίας των τροπικών νησιών. Το ολοκληρωμένο έργο θα καλύψει τους τομείς της κατασκευής εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, των θαλάσσιων βοσκοτόπων και της δέσμευσης άνθρακα του θαλασσινού νερού. Στο πλαίσιο του έργου, μια υπεράκτια γραμμή παραγωγής ανεμογεννητριών αναμένεται να φτάσει σε ετήσια αξία παραγωγής περίπου 5 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Η Κίνα κυκλοφόρησε ένα γενικό σχέδιο τον Ιούνιο του 2020 για τη μετατροπή της νησιωτικής επαρχίας Hainan σε παγκόσμιο λιμάνι ελεύθερων συναλλαγών με επιρροή και υψηλού επιπέδου μέχρι τα μέσα του αιώνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *