Το Chongqing της Κίνας θα κατασκευάσει οικονομική ζώνη υψηλής ποιότητας σε 5 χρόνια

Η περιφέρεια Yubei του δήμου Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας θα επιταχύνει την κατασκευή της οικονομικής ζώνης υψηλής ποιότητας που σχεδιάζεται και θα συμπεριλαμβάνει οικονομική ζώνη αεροδρομίου με άνοιγμα υψηλού επιπέδου, περιοχή καινοτομίας των επιστημών με υψηλή ενεργειακή ικανότητα και μια αστικοαγροτική περιοχή με υψηλό βιοτικό επίπεδο τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με τον Yu Huiwen, επικεφαλής του Κόμματος της Περιφέρειας Yubei, ο οποίος έκανε την παρουσίαση σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Chongqing Yubei την Τρίτη.

Στο γενικό σχέδιο για την κατασκευή του οικονομικού κύκλου Chengdu-Chongqing που εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο, 11 στοιχεία σχετίζονται στενά με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της περιοχής Yubei, η οποία θα φέρει περισσότερα ταλέντα, logistics, επιχειρήσεις, ταμειακές ροές, ροή πληροφοριών και τεχνολογίες στο Yubei, είπε ο Yu.

Έως το 2026, η Yubei θα γίνει ηγετική δύναμη όσον αφορά στην οικονομική ισχύ στην περιοχή Chengdu-Chongqing, με τον συνολικό οικονομικό όγκο να φτάνει τα 320 δις γιουάν και τη συνολική αξία βιομηχανικής παραγωγής πάνω από την καθορισμένη κλίμακα να ανέρχεται στα 520 εκατομμύρια γιουάν.

Η Yubei θα φέρει επίσης το άνοιγμά της σε υψηλότερο επίπεδο βελτιώνοντας περαιτέρω το σύστημα μεταφορών, χτίζοντας κόμβο logistics και αποφέροντας καρποφόρα επιτεύγματα στο έργο της Πρωτοβουλίας Συνδεσιμότητας Κίνας-Σιγκαπούρης και στην κατασκευή ζώνης ελεύθερου εμπορίου (FTZ).

Ο συνολικός όγκος εισαγωγών και εξαγωγών προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 τρις γιουάν, ενώ οι ξένες επενδύσεις σε πραγματική χρήση αναμένεται να φτάσουν τα 12 δις δολάρια ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Yubei θα εξετάσει τις προσπάθειες στη βιομηχανική καινοτομία με τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης να αντιπροσωπεύουν το 5% του συνόλου και την ικανότητα καινοτομίας να κατατάσσεται μεταξύ των πρώτης κατηγορίας στην Κίνα.

Η αξία παραγωγής της μεταποιητικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας αναμένεται να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή, καθιστώντας την την πιο δυναμική και καινοτόμο αστική περιοχή στην περιοχή σε όλη την Chengdu-Chongqing.

Εκτός από τον μελλοντικό σχεδιασμό, η έκθεση ανασκόπησε τα επιτεύγματα που έχει σημειώσει ο Yubei τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο όγκος των εισαγωγών και των εξαγωγών της τα τελευταία πέντε χρόνια ανήλθε συνολικά σε σχεδόν 770 δις γιουάν, αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο του Chongqing, και η ξένη επένδυση στην πραγματική χρήση κατέλαβε την πρώτη θέση στην πόλη για πέντε συνεχόμενα χρόνια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *