Τα ταξίδια επιβατών σιδηροδρόμων της Κίνας αυξάνονται στις επερχόμενες διακοπές

Διακόσια ογδόντα εκατομμύρια σιδηροδρομικά ταξίδια επιβατών κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Φεστιβάλ Άνοιξης είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν στην Κίνα, σημειώνοντας μια απότομη αύξηση της τάξεως του 28,5% από την περίοδο των διακοπών ένα χρόνο νωρίτερα, έδειξαν επίσημα στοιχεία την Πέμπτη.

Ο όγκος ταξιδιών σιδηροδρομικών επιβατών το 2022 θα αντιστοιχούσε στο 69% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, σύμφωνα με στοιχεία από τηλεδιάσκεψη.

Οι επιβάτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν 35 εκατομμύρια αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς, σχεδόν αμετάβλητα από τα επίπεδα του 2020 και του 2021.

Επηρεασμένοι από την πανδημία COVID-19, όλο και περισσότεροι Κινέζοι προτιμούν να ταξιδεύουν οδικά. Επί του παρόντος, ο όγκος της κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους της Κίνας έχει ξεπεράσει σημαντικά το επίπεδο πριν από την πανδημία και εκτιμάται ότι θα παραμείνει υψηλός κατά την επερχόμενη ταξιδιωτική περίοδο, έδειξαν τα στοιχεία.

Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ, που διαρκεί από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου, είναι συνήθως η πιο πολυσύχναστη ετήσια ταξιδιωτική περίοδος στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής αυτής περιόδου των 40 ημερών, γνωστή και ως Chunyun, πολλοί Κινέζοι θα ταξιδέψουν για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους για το Κινεζικό Σεληνιακό Νέο Έτος ή το Φεστιβάλ της Άνοιξης, που θα πέσει την 1η Φεβρουαρίου 2022.


BRInfo

One thought on “Τα ταξίδια επιβατών σιδηροδρόμων της Κίνας αυξάνονται στις επερχόμενες διακοπές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *