Τα διεθνή ταλέντα απολαμβάνουν τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Φτιάχνοντας ζυμαρικά, γράφοντας κινέζικους χαρακτήρες και παρακολουθώντας παραδοσιακές παραστάσεις… καθώς το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι προ των πυλών, μια ειδική γιορτή για την Κινεζική Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκε στο διεθνές σπίτι ταλέντων στο Haikou, πρωτεύουσα της επαρχίας Hainan της νότιας Κίνας.

Περίπου 30 αλλοδαποί στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου του Hainan απολάμβαναν παραδοσιακές δραστηριότητες. Φορώντας μια παραδοσιακή κινεζική φορεσιά, η Ikpeoha Nkiru Joy από τη Νιγηρία παρουσίασε την Όπερα του Πεκίνου, το αποκορύφωμα της εορταστικής εκδήλωσης.

«Μου αρέσει η Όπερα του Πεκίνου γιατί είναι πολιτιστική και σχετίζεται με τις κινεζικές παραδόσεις», είπε η Joy, μεταπτυχιακή σπουδαστής στο Πανεπιστήμιο της Hainan. Το 2020, επιλέχθηκε από τον δάσκαλό της για να συμμετάσχει σε έναν κινεζικό διαγωνισμό ταλέντων για ξένους που πραγματοποιήθηκε στη Hainan. Της πήρε περίπου δύο εβδομάδες για να μάθει την Όπερα του Πεκίνου υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου.

“Δεν είχα πραγματικά το κουράγιο να το κάνω στην αρχή. Αλλά το πάθος μου για αυτό με έκανε να ενδιαφερθώ περισσότερο να το μάθω”, είπε.

«Το Κινεζικό Φεστιβάλ Άνοιξης, όπως και τα Χριστούγεννα στις ξένες χώρες, είναι μια εποχή για να συναντηθούν οι οικογένειες και οι φίλοι και είναι μια ευτυχισμένη στιγμή για όλους», είπε η Joy, προσθέτοντας ότι η εορταστική εκδήλωση ήταν καταπληκτική, ειδικά οι κινεζικές καλλιτεχνικές παραστάσεις όπως π.χ. το φλάουτο και το κινέζικο κιτράκι.

«Παρακολουθήσαμε διαφορετικές παραστάσεις, παίξαμε παιχνίδια και φτιάξαμε φαγητό», είπε η Daria Lebedianskaia από τη Ρωσία.

Όταν έφτιαχνε ζυμαρικά, η Daria έμαθε στην 4χρονη κόρη της πώς να τυλίγει ένα ζυμαρικό. Είπε ότι τα ζυμαρικά στη Ρωσία έχουν διαφορετικό σχήμα και άλλες γεύσεις.

«Αν και οι γεύσεις είναι διαφορετικές, μου αρέσουν και τα δύο», είπε η Daria, προσθέτοντας ότι της αρέσουν περισσότερο τα κινέζικα ζυμαρικά γεμιστά με σχοινόπρασο, κρέας και αυγά.

Η Daria βρίσκεται στο Hainan για σχεδόν 10 χρόνια και τώρα εργάζεται ως project manager του Hainan College of Economics and Business. Επειδή ο σύζυγός της είναι Κινέζος, η οικογένεια γιορτάζει το Φεστιβάλ της Άνοιξης κάθε χρόνο. «Είναι ένας καλός λόγος για να μαζευτεί η οικογένεια», είπε.

Το διεθνές σπίτι ταλέντων Haikou, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2021, είναι το πνευματικό τέκνο του Γραφείου Ξένων Εμπειρογνωμόνων του Haikou και μιας τοπικής εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού. Σχεδόν 200 ξένα ταλέντα έχουν ενταχθεί στην οικογένεια.

Ο σκοπός του διεθνούς σπιτιού ταλέντων είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για να νιώθουν οι ξένοι σαν στο σπίτι τους, δήλωσε ο Pi Jinyu, γενικός διευθυντής του Fu’an Talent Human Resources (Hainan). «Παρέχουμε υπηρεσίες και τους βοηθάμε να μετριάσουν τυχόν ζητήματα ή δυσκολίες, όπως προβλήματα βίζας ή εργασιακά προβλήματα», είπε.

Προκειμένου να βοηθηθούν καλύτερα τα ξένα ταλέντα να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους, το talent home προσέφερε ένα εκπαιδευτικό μάθημα επώασης επιχειρήσεων διάρκειας τεσσάρων μηνών. Σχεδόν 20 ξένοι από διαφορετικές χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Αφρικής συμμετείχαν στο μάθημα, και η Joy ήταν ένας από αυτούς.

«Η εκπαίδευση είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», είπε η Joy, σημειώνοντας ότι ήταν αρκετά διαφορετικό από αυτό που έμαθε στο πανεπιστήμιο.

“Η συγκεκριμένη εκπαίδευση μου έδωσε πολλές ιδέες. Μου άνοιξε τις σκέψεις για το τι να κάνω στο μέλλον, πώς να σχεδιάσω τον τρόπο μου, πώς να σχεδιάσω τη ζωή μου και πώς να γίνω καλύτερη επιχειρηματίας”, είπε, προσθέτοντας ότι το σπίτι ταλέντων Haikou έκανε πραγματικά καλή δουλειά οργανώνοντας τέτοια εκπαίδευση για ξένους.

«Ελπίζουμε να συνεισφέρουμε στην κατασκευή του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου του Hainan με αυτόν τον τρόπο και να προσελκύσουμε περισσότερα διεθνή ταλέντα να εργαστούν εδώ», είπε ο Pi.

Ο Chen Lanfang, αξιωματούχος του Γραφείου Ξένων Εμπειρογνωμόνων του Haikou, είπε ότι το σπίτι ταλέντων θα συνεχίσει να παίζει καλύτερο ρόλο στην εισαγωγή ξένων ταλέντων και στην τόνωση των ανταλλαγών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *