Συνομιλία μεταξύ του Κινέζου πρωθυπουργού Li Keqiang και του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz

Στις 17 Ιανουαρίου, ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz. Ο Li Keqiang τόνισε ότι η Κίνα και η Γερμανία είναι και οι δύο μεγάλες οικονομίες και υποστηρικτές της πολυμέρειας και του ελεύθερου εμπορίου.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι επωφελής όχι μόνο για τις δύο πλευρές, για την Κίνα και την Ευρώπη, αλλά και για τον κόσμο. Η Κίνα και η Ευρώπη είναι δύο σημαντικές δυνάμεις στην παγκόσμια σκηνή που μοιράζονται ένα ευρύ φάσμα κοινών συμφερόντων. Θα πρέπει να βλέπουμε τις σχέσεις Κίνας-ΕΕ μακροπρόθεσμα και με ευρύτερο όραμα, να επιμείνουμε στην κορυφαία πλατφόρμα για διάλογο και συνεργασία, να σεβόμαστε και να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον ως ίσοι και να προωθούμε τη σταθερή και υγιή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ.

Η Γερμανία είναι σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζουμε ότι η γερμανική πλευρά θα συνεχίσει να διαδραματίζει θετικό ρόλο στην ανάπτυξη της συνεργασίας και των σχέσεων Κίνας-ΕΕ. Ο Scholz είπε ότι η γερμανική πλευρά ήταν και θα δεσμευτεί να προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των σινο-ευρωπαϊκών σχέσεων και ελπίζει ότι η επενδυτική συμφωνία ΕΕ-Κίνας θα τεθεί σε ισχύ εγκαίρως.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *