Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στο Zhejiang επωφελούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο Li Tianlong, ιδιοκτήτης ενός κατασκευαστή κινητήρων στη Yongjia, στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας, δήλωσε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός έσωσε την εταιρεία του, των 60 εργαζομένων από τη χρεοκοπία.

Η εταιρεία του, Zhejiang Shuntian Transmission Technology Co., Ltd., πέρασε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία η αποδοτικότητα της παραγωγής ήταν εξαιρετικά χαμηλή και η απόδοση των εργαζομένων συνέχισε να διολισθαίνει.

«Ήμουν τότε σε απελπιστική ανάγκη να βρω μια διέξοδο», είπε ο Li.

Το 2021, η Shuntian αποφάσισε τελικά να συνεργαστεί με την Inclution, έναν πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών που ιδρύθηκε στο Hangzhou, την πρωτεύουσα της Zhejiang.

Ωστόσο, πολύ λίγα ήταν γνωστά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μεταξύ των υπαλλήλων του Li εκείνη την εποχή. Δέχτηκε πυρά από πολλούς που αντιτάχθηκαν σθεναρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό φοβούμενοι τις αβεβαιότητες.

«Απλώς αισθάνομαι τυχερός που έχω ξεπεράσει πολλούς αγώνες για να κάνω τελικά την εταιρεία μου να γίνει ψηφιακή», είπε ο Li.

Χάρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η Shuntian είδε την ετήσια παράδοση παραγγελιών της να σημειώνει υψηλό ρεκόρ, με την ετήσια παραγωγή της να αυξάνεται κατά 13% από έτος σε έτος στα τέλη του 2021.

Ο Li είπε ότι τώρα οι υπάλληλοι της πρώτης γραμμής χρειάζονται μόνο μηχανήματα all-in-one και μπορούν να εργαστούν με μηδενική επαφή. Εκτός αυτού, οι πωλήσεις, η παραγωγή, η αποθήκευση αποθήκης και η ποιοτική επιθεώρηση έχουν συντονιστεί για να δώσουν άμεση ανατροφοδότηση στο προσωπικό.

“Ο διευθυντής του εργαστηρίου γνωρίζει ολόκληρη την εικόνα της παραγωγής και λειτουργίας του εργαστηρίου μέσω smartphone ή υπολογιστών. Όλα τα υλικά έχουν ψηφιακούς κωδικούς στην αποθήκη και το σύστημα αποθήκης μπορεί να βελτιώσει το ποσοστό κύκλου εργασιών του αποθέματος και να μειώσει σημαντικά το κρυφό κόστος που προκύπτει από την ανεπαρκή προετοιμασία υλικών και άλλα προβλήματα», είπε ο Li.

Η Κίνα επιταχύνει την ψηφιοποίηση στον μεταποιητικό τομέα. Όπως περιγράφεται στο 14ο Πενταετές Σχέδιο για την Εθνική Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη και στους Μακροπρόθεσμους Στόχους έως το 2035, η Κίνα θα προωθήσει τη βαθιά ενοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και της πραγματικής οικονομίας και θα ενισχύσει τον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των παραδοσιακών βιομηχανιών για την τόνωση της οικονομίας ανάπτυξη.

Ορισμένες επιχειρήσεις, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι αμφίθυμες σχετικά με το αν θα γίνουν ψηφιακές λόγω της έλλειψης κεφαλαίων, ταλέντων ή μεθόδων.

«Πολλές εταιρείες εξακολουθούν να μην ξέρουν πώς να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο Wang Kefei, πρόεδρος της Inclution.

«Συνεργαζόμαστε με αυτές τις εταιρείες για την αναζήτηση περιοχών που μπορούν να βελτιστοποιηθούν, ειδικά για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων στην παραγωγή, τις προμήθειες, την απογραφή και την επιρρεπή σε σφάλματα τεμάχια», πρόσθεσε ο Wang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *