Νέο τρένο υψηλών αποδόσεων συνδέει το Πεκίνο με το Zhangjiakou

Η Κίνα λάνσαρε ένα τρένο τύπου Fuxing με ικανότητα να τρέχει με τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2022.

Στο πλαίσιο του εναρκτήριου ταξιδιού του, το τρένο ταξίδεψε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Πεκίνο με τη Zhangjiakou, τη συνδιοργανώτρια πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Beijing-Zhangjiakou θα υποστηρίξει με τις υπηρεσίες του τους επιβάτες των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022, που θα διαρκέσουν από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 16 Μαρτίου.

Αυτό το τρένο λέγεται ότι είναι το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο που διαθέτει στούντιο ζωντανής μετάδοσης 5G, το οποίο μπορεί να μεταδίδει περιεχόμενο χρησιμοποιώντας 5G.

Το ηλεκτρικό τρένο πολλαπλών μονάδων (EMU) οκτώ οχημάτων θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 560 άτομα, με ένα από τα βαγόνια να περιλαμβάνει χώρο εργασίας πολυμέσων.

Το τρένο θα περιλαμβάνει επίσης συσκευές καθαρισμού αέρα, ερμάρια για εξοπλισμό σκι και χώρους προσβάσιμους από αναπηρικά αμαξίδια, καθώς και υποστήριξη του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης BeiDou.


BRInfo

One thought on “Νέο τρένο υψηλών αποδόσεων συνδέει το Πεκίνο με το Zhangjiakou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *