Νέο τρένο φορτίου συνδέει την εσωτερική Μογγολία της Κίνας με τη Μόσχα

Ένα νέο τρένο φορτίου που μετέφερε 50 εμπορευματοκιβώτια αναχώρησε την Τετάρτη από το Urad Back Banner, την Αυτόνομη Περιοχή Εσωτερικής Μογγολίας της βόρειας Κίνας, και αναμένεται να φτάσει στη Μόσχα σε περίπου 10 ημέρες.

Είναι η πρώτη υπηρεσία εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης που λανσαρίστηκε επίσημα στο Urad Back Banner στην πόλη Bayannur, έναν σημαντικό κόμβο που συνδέει την Κίνα με τη Μογγολία και έναν κόμβο της νέας Οικονομικής Ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού.

Το 2022, η Urad Back Banner σχεδιάζει να λειτουργήσει 55 εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης, μεταφέροντας περίπου 50.000 έως 60.000 τόνους αγαθών με ετήσια εμπορική αξία 300 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 47,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) έως 500 εκατομμύρια γιουάν.

Η κατασκευή δύο σιδηροδρομικών γραμμών και ενός μεγάλου ναυπηγείου εμπορευματοκιβωτίων ολοκληρώθηκε δημιουργώντας τη μεγαλύτερη και ταχύτερη σιδηροδρομική πλατφόρμα logistics στην πόλη, δήλωσε ο Hai Gang, επικεφαλής του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων και εμπορίου.

Ένα βιομηχανικό πάρκο για την αποθήκευση, την εφοδιαστική αλυσίδα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την επιμελητεία σχεδιάζεται επίσης για τη διευκόλυνση του εμπορίου φορτίου.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *