Η Merck θα επενδύσει επιπλέον 1 δις γιουάν στον κινεζικό τομέα ηλεκτρονικών, ιδιαίτερα στη βιομηχανία ημιαγωγών

Η Merck, μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας με έδρα τη Γερμανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πραγματοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις τουλάχιστον ενός δις γιουάν (περίπου 157,51 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην Κίνα μέχρι το έτος 2025, με τα χρήματα να διοχετεύονται κυρίως σε ηλεκτρονικά τομέα, ιδίως την κατασκευή ημιαγωγών.

Ο λόγος για τον οποίο η Merck επιλέγει την Κίνα είναι επειδή η κινεζική αγορά αναδεικνύεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη για την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Kai Beckmann, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Merck και διευθύνοντα σύμβουλο της Merck Electronics.

Η Merck πιστεύει ότι η βιομηχανία ημιαγωγών, καθώς και ο γενικός τομέας ηλεκτρονικών πληροφοριών στην Κίνα βιώνει αυτήν τη στιγμή ένα χρυσό στάδιο ανάπτυξης γεμάτο ευκαιρίες και δυνατότητες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει βαθύτερα στην κινεζική αγορά.

Η μελλοντική επένδυση στην Κίνα θα τονίσει τρεις συγκεκριμένους στόχους, είπε ο Beckmann, σημειώνοντας ότι αυτοί περιλαμβάνουν τη δημιουργία ή την επέκταση μιας σειράς τοπικής βάσης παραγωγής ηλεκτρονικών υλικών στη Σαγκάη της ανατολικής Κίνας ή στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του ποταμού Yangtze, δημιουργώντας τοπική αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών υλικών με υψηλή ανθεκτικότητα στην Κίνα και υποστήριξη της κατασκευής πλατφορμών Ε&Α υψηλού επιπέδου στη χώρα.

Η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις περίπου ενός δισεκατομμυρίου γιουάν στην κινεζική ηλεκτρονική αγορά τα τελευταία δέκα χρόνια. «Η Merck αναγνωρίζει την Κίνα όχι μόνο ως την αγορά της, αλλά ως μελλοντική γενέτειρα ταλέντων και καινοτομίας», δήλωσε ο Alan Gabor, πρόεδρος της Merck China.

Στο μέλλον, η Κίνα δεν θα παίζει πλέον τον ρόλο ως «παγκόσμιο εργοστάσιο», αλλά ως κινητήριος δύναμη για καινοτομία, ειδικά στον ψηφιακό τομέα, είπε ο Gabor, προσθέτοντας ότι η Merck ανυπομονεί να γίνει μια κινεζική διεθνής επιχείρηση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *