Η κινεζική πρεσβεία γιορτάζει τα 30 χρόνια διπλωματικών δεσμών Κίνας-Ισραήλ

Η κινεζική πρεσβεία στο Ισραήλ πραγματοποίησε διαδικτυακή γιορτή τη Δευτέρα για την 30ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ισραήλ.

Ο Πρέσβης της Κίνας στο Ισραήλ Cai Run και η Υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας του Ισραήλ Orna Barbivay πραγματοποίησαν αντίστοιχες ομιλίες βίντεο για να τιμήσουν την ιστορική περίσταση.

«Τα τελευταία 30 χρόνια, με τις κοινές προσπάθειες που έγιναν από ηγέτες και λαούς και των δύο χωρών, οι σχέσεις Κίνας-Ισραήλ πέτυχαν υγιή και σταθερή ανάπτυξη και η παραδοσιακή μας φιλία έχει ανανεωθεί», είπε ο Cai στην ομιλία του.

Τα τελευταία 30 χρόνια υπήρξαν μάρτυρες ολοένα αυξανόμενης πολιτικής αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σθεναρής ανάπτυξης αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας και βαθύτερης φιλίας μεταξύ του κινεζικού και του ισραηλινού λαού, σημείωσε.

Αποκαλώντας την ιστορία καθρέφτη που φωτίζει το παρόν και το μέλλον, ο Κινέζος πρέσβης περιμένει ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να τηρούν βασικούς κανόνες που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις, όπως ο αμοιβαίος σεβασμός της κυριαρχίας του άλλου και η μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις, έτσι ώστε στέρεες πολιτικές βάσεις για διμερείς δεσμούς.

“Η Κίνα και το Ισραήλ μοιράζονται παρόμοια οράματα, συμπληρωματικά πλεονεκτήματα, μεγάλες δυνατότητες και λαμπρές προοπτικές συνεργασίας. Έχουμε κάθε λόγο να επιτύχουμε αποτελέσματα win-win”, κατέληξε ο Cai.

Χαιρετίζοντας την Κίνα έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους του Ισραήλ από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο Barbivay σημείωσε ότι η Κίνα και το Ισραήλ ολοκληρώνονται καλά και έχουν δημιουργήσει πολυάριθμες συνεργασίες, έχουν εξερευνήσει διάφορες επιχειρηματικές ευκαιρίες και έχουν συνεργαστεί στους τομείς της καινοτομίας προς όφελος των δύο λαών τα τελευταία 30 χρόνια.

Το Ισραήλ βλέπει μεγάλη σημασία στην εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα και είναι στην ευχάριστη θέση να συμβάλει σε ισχυρότερη εμπορική, βιομηχανία και τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε.

Ένα ανακατασκευασμένο μουσικό βίντεο «Chinese Melody», που έγραψε ο πρώην Πρόεδρος του Ισραήλ Shimon Peres, κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής γιορτής.

Η γιορτή περιλαμβάνει επίσης κινεζική παραδοσιακή λαϊκή συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας που παρουσίασε περισσότερες από 70 φωτογραφίες σχετικά με σημαντικά γεγονότα μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία 30 χρόνια.

Στις 24 Ιανουαρίου 1992, η Κίνα και το Ισραήλ υπέγραψαν τη συμφωνία για τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το 2017, οι δύο χώρες ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας καινοτόμου συνολικής εταιρικής σχέσης για την ανύψωση των διμερών τους δεσμών σε νέο επίπεδο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *