Η Κίνα μειώνει 1,1 τρις γιουάν φόρους και τέλη το 2021

Η Κίνα μείωσε περίπου 1,1 τρις γιουάν (περίπου 173,9 δις δολάρια ΗΠΑ) φόρους και τέλη το 2021 εν μέσω των προσπαθειών της χώρας να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να ενισχύσει τη ζωτικότητα της αγοράς, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ανώτατη φορολογική αρχή.

Πέρυσι, η χώρα υιοθέτησε μια σειρά προτιμησιακών πολιτικών για την αφαίρεση και την αναβολή φόρων και τελών για να στηρίξει τη βιομηχανική οικονομία και να στηρίξει τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε σε Τύπο ο Wang Daoshu σε διάσκεψη, αναπληρωτής επικεφαλής της κρατικής φορολογικής διοίκησης.

Συνολικά 216,2 δις γιουάν φορολογικών πληρωμών αναβλήθηκαν για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στον μεταποιητικό τομέα πέρυσι, είπε ο Wang.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις στις βιομηχανίες άνθρακα, ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης είδαν 27,1 δις γιουάν σε φορολογικές περικοπές, εκπτώσεις και αναβολές.

Το φορολογικό εισόδημα της Κίνας, εξαιρουμένων των εκπτώσεων φόρου εξαγωγών, ανήλθε σε 15,46 τρις γιουάν και πέτυχε τον ετήσιο στόχο της κυβέρνησης, σημείωσε ο Wang.

Τα φορολογικά έσοδα αντιπροσώπευαν το 15,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας το 2021, σημειώνοντας πτώση 0,1 ποσοστιαίας μονάδας και 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2020 και το 2015, αντίστοιχα, υποδεικνύοντας ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις στις οντότητες της αγοράς μειώθηκαν περαιτέρω, είπε ο Wang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *