Η Κίνα και η Ολλανδία δεσμεύονται να ενισχύσουν τη συνεργασία τους

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ολλανδία για να ενισχύσει την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη, να προωθήσει την πρακτική συνεργασία, να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών, όπως επίσης και να πιέσει για νέα πρόοδο στις σχέσεις τους.

Ο Li έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte μέσω σύνδεσης βίντεο. Ο Li συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Rutte για την επανεκλογή του ως πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Σημειώνοντας ότι η Ολλανδία είναι ένας σημαντικός συνεργατικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη, ο Li είπε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Ολλανδία.

Η Κίνα είναι έτοιμη να λάβει την 50ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ως ευκαιρία να εργαστεί με την Ολλανδία για να αποφέρει περισσότερα οφέλη στις δύο χώρες και τους δύο λαούς, είπε ο Li.

Επισημαίνοντας ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ολλανδία έχουν δεσμευτεί για την πολυμέρεια και το ελεύθερο εμπόριο, ο Li είπε ότι η Κίνα υποστηρίζει σταθερά την πολιτική της για άνοιγμα και δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα προσανατολισμένο στην αγορά, βασισμένο στη νομοθεσία και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον για όλες τις εγγεγραμμένες κινεζικές και ξένες επιχειρήσεις στην Κίνα.

Ο Li είπε ότι η Κίνα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού συμβουλίου Κίνας-Ολλανδίας ως νέα πλατφόρμα για επιχειρηματικές ανταλλαγές και συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Είπε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Ολλανδία στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της σύγχρονης γεωργίας και άλλων τομέων. «Καλωσορίζουμε περισσότερα ολλανδικά γεωργικά προϊόντα υψηλής ποιότητας να εισέλθουν στην κινεζική αγορά», πρόσθεσε.

Ο Li τόνισε ότι η Κίνα και η ΕΕ μοιράζονται μεγάλα κοινά συμφέροντα. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να τηρούν τον διάλογο και τη συνεργασία, να σέβονται η μία την άλλη, να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη ως ίσο, να χειρίζονται σωστά τις διαφορές και τις διαφορές και να εργαστούν για την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΕΕ.

Ο Li εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ολλανδία, ως σημαντικό μέλος της ΕΕ, θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των σχέσεων και της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Rutte είπε ότι η Ολλανδία και η Κίνα έχουν πραγματοποιήσει εποικοδομητική συνεργασία σε διάφορους τομείς και υπήρξε υγιής δυναμική στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Η ολλανδική πλευρά ελπίζει να εμβαθύνει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η οικονομία, το εμπόριο, η γεωργία και η κυκλική οικονομία, είπε ο Rutte, προσθέτοντας ότι η χώρα πιστεύει ότι η Κίνα θα φιλοξενήσει επιτυχημένους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΕΕ και η Κίνα πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο και τη συνεργασία, να χειριστούν σωστά τις διαφορές και να ανταποκριθούν από κοινού σε παγκόσμιες προκλήσεις όπως η πανδημία του COVID-19 και η κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο Rutte.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *