Η Κίνα δημοσιεύει πενταετές σχέδιο για τις κατασκευές

Η Κίνα παρουσίασε την Τρίτη ένα σχέδιο ανάπτυξης για τον κατασκευαστικό κλάδο της κατά την περίοδο του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025) για να ωθήσει τον κλάδο πυλώνα της οικονομίας της χώρας σε έναν πιο πράσινο, πιο έξυπνο, και ασφαλή δρόμο.

Η βιομηχανία θα διατηρήσει μερίδιο 6% του ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2025, σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το σχέδιο αναφέρει ότι ο κλάδος θα εκσυγχρονίσει περισσότερο τη βιομηχανική του αλυσίδα, θα διαμορφώσει τα προκαταρκτικά στάδια ενός τρόπου παραγωγής πράσινου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, θα δει πιο ευρεία εφαρμογή των τεχνολογιών της πληροφορίας και θα βελτιώσει σταθερά την ασφάλεια και την ποιότητα των κτιρίων.

Συγκεκριμένα, τα προκατασκευασμένα κτίρια, τα οποία κατασκευάζονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε εργοστάσια και στη συνέχεια μεταφέρονται σε εργοτάξια για συναρμολόγηση, θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% της νέας κατασκευής της χώρας. Τα οικοδομικά απόβλητα σε νέα εργοτάξια θα είναι μικρότερα από 300 τόνους ανά 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η κυβέρνηση θα προωθήσει τη χρήση τεχνολογιών της πληροφορίας, όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων και τα μεγάλα δεδομένα, στον κτιριακό τομέα, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ κατασκευαστικών εταιρειών, διαδικτυακών επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Το σχέδιο υπογραμμίζει τη μαζική εφαρμογή κατασκευαστικών ρομπότ σε ορισμένους τομείς έως το 2025.

Θα καταβληθούν προσπάθειες για την προώθηση ρομπότ που παράγουν ανταλλακτικά, την επιτάχυνση της έρευνας και ανάπτυξης σε ρομπότ εργοταξίου και τη διερεύνηση των σεναρίων εφαρμογής για ρομπότ που χρησιμοποιούνται για λειτουργίες και συντήρηση.

Κοιτάζοντας το 2035, το σχέδιο προβλέπει ότι ο κατασκευαστικός τομέας θα πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη εκβιομηχάνιση, με μεγάλες βελτιώσεις στην ποιότητα των κτιρίων και την ικανότητα επιχειρηματικής καινοτομίας του, ενώ θα επιδεικνύει κορυφαία ανταγωνιστικότητα παγκοσμίως, ειδικά στις έξυπνες κατασκευές.

Ο κατασκευαστικός τομέας της Κίνας διαδραμάτισε όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας και στη σταθεροποίηση της απασχόλησης. Κατά την περίοδο του 13ου Πενταετούς Σχεδίου (2016-2020), ο κλάδος επεκτάθηκε 5,1% ετησίως σε προστιθέμενη αξία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 6,9% του ΑΕΠ. Το 2020, ο κλάδος παρείχε θέσεις εργασίας σε 53,66 εκατομμύρια ανθρώπους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *