Η Ford Motor ανοίγει νέο κέντρο σχεδιασμού στη Σαγκάη

Η Ford Motor Co. άνοιξε ένα νέο κέντρο σχεδιασμού στον επιχειρηματικό κόμβο της Κίνας στη Σαγκάη τη Δευτέρα, μια κίνηση που θεωρείται σημαντική την Αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία για να αυξήσει τις επενδύσεις στην κινεζική αγορά.

Με εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, όπως ένα εργαστήριο μοντέλων από πηλό πλήρους μεγέθους, είναι το μόνο πλήρως λειτουργικό κέντρο σχεδιασμού αυτοκινήτων στο κέντρο της Σαγκάης.

Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να δημιουργήσει μελλοντικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Κινέζων καταναλωτών και ταυτόχρονα οδηγούν τις παγκόσμιες τάσεις.

Εστιάζοντας στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων για την κινεζική αγορά, το κέντρο διαθέτει τις ικανότητες σχεδίασης αυτοκινήτων σε όλη τη διαδικασία, όπως έρευνα τάσεων σχεδιασμού, σχεδιασμό μοντελοποίησης εσωτερικού και εξωτερικού, σχεδιασμό ψηφιακής διαδραστικής εμπειρίας και παραγωγή μοντέλων από πηλό πλήρους μεγέθους.

Στο κέντρο σχεδιασμού, οι σχεδιαστές μπορούν να αναθεωρήσουν τα πήλινα μοντέλα με μεγάλη οθόνη LED υψηλής ευκρίνειας 8K και τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας, ενώ αναθεωρούν και παρέχουν σχετικά δεδομένα μέσω μιας τρισδιάστατης συσκευής σάρωσης.

«Μέσω του παγκόσμιου συστήματος ελέγχου εικονικής πραγματικότητας σε πραγματικό χρόνο της Ford, οι ομάδες σχεδιασμού στην Κίνα μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να αναθεωρούν σχέδια online με τους ομολόγους τους σε άλλες ηπείρους ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Chen Liang, διευθυντής εξωτερικού σχεδιασμού της Ford China.

Πέρυσι, η Ford πούλησε σχεδόν 625.000 οχήματα στην Κίνα, σημειώνοντας αύξηση 3,7% σε ετήσια βάση, με τη μάρκα Lincoln να καταγράφει τις καλύτερες ετήσιες πωλήσεις από τότε που εισήλθε στη χώρα.

Το άνοιγμα αυτού του κέντρου σχεδιασμού παγκόσμιας κλάσης είναι η τελευταία ώθηση για τη Ford Κίνας να συνεχίσει τον μετασχηματισμό της επωνυμίας της, σύμφωνα με την Anning Chen, αντιπρόεδρο του ομίλου της Ford Motor Co. και πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Ford China.

«Μέσω της σχεδίασης, τα εμβληματικά κλασικά στοιχεία της Ford μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα με τις κινεζικές τάσεις καινοτομίας και αυτός είναι ο πιο διαισθητικός τρόπος για την εταιρεία να συνδεθεί με τους Κινέζους πελάτες», είπε ο Chen.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου για 13 συναπτά έτη. Το 2021, η χώρα πούλησε περίπου 26,3 εκατομμύρια οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 3,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Ως μία από τις βάσεις κατασκευής αυτοκινήτων της χώρας, η Σαγκάη έχει γίνει ένα αναδυόμενο παγκόσμιο κέντρο τέχνης και μόδας, με πολλές διεθνείς εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η Ford, η Tesla, η Nissan και η General Motors, να δημιουργούν κέντρα σχεδίασης στην πόλη.

Το εργατικό δυναμικό σχεδιασμού της Ford στην Κίνα έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και πάνω από τα τρία τέταρτα της ομάδας δημιουργικού σχεδιασμού της απαρτίζεται αυτήν τη στιγμή από νέους ντόπιους σχεδιαστές ηλικίας κάτω των 35 ετών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *