Δημοσιεύθηκαν τα δεδομένα της Οικονομίας της Κίνας

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι το 2021 το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αυξήθηκε κατά 8,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

Το συνολικό μέγεθος της οικονομίας έφτασε τα 114,4 τρισεκατομμύρια γιουάν (σχεδόν 18 τρισεκατομμύρια δολάρια), κατατάσσοντας τη δεύτερη θέση στον κόσμο και αντιπροσωπεύοντας εκτιμώμενο μερίδιο άνω του 18% της παγκόσμιας οικονομίας.

Η συνολική προστιθέμενη αξία της Κίνας στον τομέα της μεταποίησης και της μεταποίησης είναι 37,3 τρισεκατομμύρια γιουάν και 31,4 τρισεκατομμύρια γιουάν, αντίστοιχα, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα πρώτη στον κόσμο για περισσότερο από μια δεκαετία, μαζί με τις εμπορικές συναλλαγές, τα συναλλαγματικά αποθέματα και την παραγωγή σιτηρών.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το 2021 θα συμβάλει στο 25% περίπου της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να βρίσκεται στις τάξεις των χωρών μεσαίου εισοδήματος, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν έχει φτάσει ακόμη στο χαμηλότερο άκρο των χωρών υψηλού εισοδήματος. Υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο χάσμα σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες και η Κίνα αντιμετωπίζει επί του παρόντος τριπλή πίεση συρρίκνωσης στη ζήτηση και την προσφορά.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *