Ανοίγει νέα γραμμή εμπορευματικού τρένου μεταξύ ανατολικής Κίνας και Μόσχας

Ένα νέο φορτηγό τρένο, φορτωμένο με 445 τόνους εμπορευμάτων, αναχώρησε από το Quanzhou, στην επαρχία Fujian της ανατολικής Κίνας και κατευθύνθηκε προς τη Μόσχα το πρωί της Τρίτης.

Αυτή είναι η πρώτη γραμμή εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης από το Quanzhou, το οποίο αποτελεί σημαντικό σημείο εκκίνησης στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.

Το τρένο έχει προγραμματιστεί να φτάσει στη Μόσχα της Ρωσίας μέσω του συνοριακού σταθμού Manzhouli σε περίπου 20 ημέρες, εξοικονομώντας 25 ημέρες σε σύγκριση με τη θαλάσσια ναυτιλία.

«Η νέα υπηρεσία τρένου θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς μας», δήλωσε ο Chen Hanhe, πρόεδρος της Mega Soft (China) Co., Ltd, ενός κατασκευαστή προϊόντων υγιεινής.

Ως πόλη με εξαγωγικό προσανατολισμό, ο όγκος των εξαγωγών της Quanzhou ξεπέρασε τα 200 δις γιουάν (περίπου 31,5 δις δολάρια ΗΠΑ) το 2021, σύμφωνα με τον Zhang Xiaohong, διευθυντή του εμπορικού γραφείου του Quanzhou.

Ο όγκος του εμπορίου της Quanzhou με χώρες και περιοχές κατά μήκος του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού ξεπέρασε τα 100 δις γιουάν πέρυσι, είπε ο Zhang, προσθέτοντας ότι η νέα υπηρεσία τρένου φορτίου θα προσθέσει νέα ώθηση στις εξαγωγές της πόλης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *