​Το Xinhua Silk Road δημοσιεύει έκθεση για το παγκόσμιο ψηφιακό εμπόριο

Το Xinhua Silk Road δημοσίευσε μια έκθεση για την ανάπτυξη του παγκόσμιου ψηφιακού εμπορίου το 2020, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στη βάση δεδομένων Xinhua Silk Road (https://en.imsilkroad.com/login).

Περιλαμβάνει τη βασική κατάσταση και τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης του ψηφιακού εμπορίου σε όλο τον κόσμο, την ανάπτυξη του ψηφιακού εμπορίου σε μεγάλες χώρες και τις γενικές προοπτικές ανάπτυξης του παγκόσμιου ψηφιακού εμπορίου. Προσφέρει επίσης ορισμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του ψηφιακού εμπορίου στην Κίνα.

Το ξαφνικό ξέσπασμα του COVID-19 το 2020 έχει προκαλέσει βαρύ πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο έχει τροφοδοτήσει την εμφάνιση ενός μεγάλου αριθμού νέων προτύπων και μορφών ψηφιακού εμπορίου, όπως η διαδικτυακή διάσκεψη και η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη, σημειώνει η έκθεση.

Αναφέρει επίσης, ότι το ψηφιακό εμπόριο έχει επιδείξει ισχυρή ανθεκτικότητα και ζωτικότητα και οδηγεί σε βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία, τις αλυσίδες εφοδιασμού, αξίας και καινοτομίας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), οι παγκόσμιες εξαγωγές ψηφιακού εμπορίου έφτασαν τα 3,1926 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,8% από έτος σε έτος. Οι ανεπτυγμένες οικονομίες, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες και οι οικονομίες σε μετάβαση αντίστοιχα, κατέγραψαν 2.431 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, 720,4 δισεκατομμύρια δολάρια και 41,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα και αντιπροσωπεύουν το 76,1%, το 22,6% και το 1,3% των παγκόσμιων εξαγωγών ψηφιακού εμπορίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο όγκος του ψηφιακού εμπορίου της Κίνας αυξήθηκε από 200 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2015 σε 294,76 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020, αυξημένος κατά 47,4%, και ότι η αγορά ψηφιακού εμπορίου συνεχίζει να επεκτείνεται.

Οι πληροφορίες και τα δεδομένα είναι σημαντικοί παράγοντες παραγωγής και υπό την αναπτυξιακή τάση της παγκόσμιας ψηφιακής επανάστασης, η χώρα που μπορεί να μεγιστοποιήσει την πρόσβαση σε πληροφορίες και πόρους δεδομένων θα πάρει στρατηγικό προβάδισμα στο νέο γύρο παγκόσμιου τεχνολογικού και βιομηχανικού ανταγωνισμού, αναφέρει η έκθεση.

Μπορείτε να συνδεθείτε στη βάση δεδομένων Xinhua Silk Road (https://en.imsilkroad.com/login) για να διαβάσετε την πλήρη αναφορά στην ενότητα “Αναφορές-Ειδικές αναφορές”.


Give a Like for My Favorite China's Brands

BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.