Το ποσοστό ανεργίας των αστικών περιοχών στην Κίνα μειώθηκε τον Νοέμβριο

Το ποσοστό ανεργίας των αστικών περιοχών στην Κίνα διαμορφώθηκε στο 5% τον Νοέμβριο, 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS) την Τετάρτη.

Κατά τους πρώτους 11 μήνες του τρέχοντος έτους, η χώρα δημιούργησε συνολικά 12,07 εκατομμύρια νέες αστικές θέσεις εργασίας, υπερεκπληρώνοντας τον ετήσιο στόχο της, σύμφωνα με την NBS.

Η αγορά εργασίας της Κίνας παρέμεινε γενικά σταθερή τον Νοέμβριο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου της NBS, Fu Linghui, προσθέτοντας ότι το μέσο ποσοστό ανεργίας στις πόλεις τους πρώτους 11 μήνες ήταν 5,1%, χαμηλότερο από τον ετήσιο στόχο του 5,5%.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ 16 και 24 ετών που ερευνήθηκε ανήλθε στο 14,3%, ενώ το ποσοστό μεταξύ 25 και 59 ετών, η πλειοψηφία της αγοράς εργασίας, διαμορφώθηκε στο 4,3%, σύμφωνα με στοιχεία.

Το ποσοστό ανεργίας στην έρευνα σε 31 μεγάλες πόλεις διαμορφώθηκε στο 5,1% τον Νοέμβριο, αμετάβλητο από τον Οκτώβριο.

Το ποσοστό ανεργίας των πόλεων που ερευνήθηκαν υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των ανέργων που συμμετείχαν στην έρευνα απασχόλησης στις αστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών εργαζομένων στις πόλεις.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *