Το μεγαλύτερο γερανοφόρο σκάφος του κόσμου «Tai Xing» ξεκίνησε για το πρώτο του ταξίδι

Στις 6 Δεκεμβρίου έγινε στο Jiangyin, στην επαρχία Jiangsu, στην Κίνα, η ονοματοδοσία και η τελετή παράδοσης του πρώτου από τα τέσσερα βαρέα πλοία χωρητικότητας 62.000 DWT που παραγγέλθηκε στην Κινεζο-Πολωνική εταιρία Joint Stock Shipping Company (Chipolbrok).

Ο γίγαντας, ονόματι Tai Xing, έφυγε για το λιμάνι Penglai στην επαρχία Shandong στις 10 Δεκεμβρίου για να μεταφέρει σχεδόν 90.000 κυβικά μέτρα εξοπλισμού αιολικής ενέργειας για τον Ισημερινό. Η μεταφορική ικανότητα και η χωρητικότητα αυτού του πλοίου είναι σχεδόν διπλάσια από τα κύρια πλοία της αγοράς.

Το Tai Xing ήταν υπό κατασκευή για ένα χρόνο – οι εργασίες ξεκίνησαν επίσημα τον Νοέμβριο του 2020 και το πλοίο υποβλήθηκε σε θαλάσσιες δοκιμές 12 μήνες αργότερα. Ένα άλλο παραγγελθέν πλοίο αυτής της σειράς – το Herbert – βρίσκεται ήδη στο στάδιο εργασιών φινιρίσματος. Η τελευταία από τις τέσσερις μονάδες θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο του 2022.

Τα πλοία της σειράς Tai Xing έχουν μήκος 199 μέτρα, πλάτος άνω των 32 μέτρων και το βύθισμά τους όταν είναι πλήρως φορτωμένα είναι 13,5 μέτρα. Είναι εξοπλισμένα με τέσσερις γερανούς καταστρώματος που διαθέτουν πέντε αμπάρια. Σύμφωνα με τα ασιατικά μέσα ενημέρωσης, τα πλοία της σειράς αυτής είναι τα μεγαλύτερα πλοία πολλαπλών χρήσεων στον κόσμο με δικούς τους γερανούς.

6 δεκαετίες συνεργασίας Πολωνίας-Κίνας

Η Sino-Polish Ship Society SA Chipolbrok, που ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου 1951, ήταν η πρώτη διεθνής επιχείρηση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Αρχικά με 6 παλιά πλοία, η Chipolbrok μετατράπηκε σε μια ναυτιλιακή εταιρεία ωκεανών με καθαρά περιουσιακά στοιχεία άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, στόλο 17 επαγγελματικών πλοίων βαρέως τύπου συνολικής χωρητικότητας σχεδόν 496.000 DWT και πλοία που φτάνουν σε όλα τα μεγάλα λιμάνια του κόσμου.

Χάρη σε πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας στις θαλάσσιες μεταφορές και τη σταθερή ποιότητα των υπηρεσιών, η Chipolbrok έχει αποκτήσει υψηλή φήμη στον τομέα των παγκόσμιων μεταφορών βαρέων, σχεδιαστικών και ομαδικών φορτίων. Ως πρωτοπόρος και πρόδρομος στον κλάδο της θαλάσσιας ναυτιλίας στη Νέα Κίνα, η Chipolbrok έχει εκπαιδεύσει πολλούς ειδικούς στη ναυτιλία ωκεανών τόσο στην Κίνα όσο και στην Πολωνία. Η εταιρεία υποστηρίζεται από μια διεθνή ομάδα διαχείρισης ναυτιλίας και ένα επαγγελματικό πλήρωμα που υποστηρίζει μια κουλτούρα «αφοσίωσης, ευθύνης, καινοτομίας και συνεργασίας» για την παροχή τμηματικών, επαγγελματικών και εξαιρετικών λύσεων για τη θαλάσσια μεταφορά βαρέων φορτίων και φορτίων έργου.

Η Chipolbrok έχει την έδρα της στη Σαγκάη της Κίνας και το υποκατάστημα βρίσκεται στη Gdynia.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *