Το λιμάνι Guangzhou της Νότιας Κίνας εγκαινιάζει το πρώτο εμπορευματικό τρένο με προορισμό την Κεντρική Ασία

Το λιμάνι Guangzhou στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας εγκαινίασε το πρώτο εμπορευματικό τρένο με προορισμό την Κεντρική Ασία το περασμένο Σάββατο.

Το τρένο φορτωμένο με συνολικά 100 εμπορευματοκιβώτια που περιλαμβάνουν οικιακές συσκευές, προϊόντα υλικού και καθημερινές ανάγκες αξίας περίπου 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, θα φτάσει στην Αλμάτα του Καζακστάν αφού φύγει από την Κίνα μέσω του λιμανιού Horgos στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας. Το όλο ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει περίπου 14 ημέρες.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη σιδηροδρομική μεταφορά φορτίου, η εμπορευματική αμαξοστοιχία συμβάλλει στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μεταφορών.

Επί του παρόντος, το λιμάνι Guangzhou έχει καταβάλει ενεργά προσπάθειες για την ενίσχυση των υπηρεσιών logistics για την ενίσχυση των εξαγωγών αγαθών που κατασκευάζονται στην επαρχία Guangdong.

Νωρίτερα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε τη γραμμή εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης με προορισμό το Malaszewicze της Πολωνίας. Μέχρι στιγμής, το λιμάνι Guangzhou έχει πραγματοποιήσει 10 ταξίδια με τέτοια εμπορευματικά τρένα, με τα εξαγωγικά αγαθά να επεκτείνονται σε βιομηχανικές πρώτες ύλες, ρούχα και οικιακές συσκευές από ηλεκτρονικά προϊόντα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.