Το 13ο πολιτιστικό φεστιβάλ Straits Forum-Chen Jinggu πραγματοποιείται στο Ningde του Fujian

Το πολιτιστικό φεστιβάλ Chen Jinggu, ένα 3ήμερο μεγαλειώδες φεστιβάλ για τον εορτασμό της θεάς της θάλασσας Chen Jinggu ξεκινά την Κυριακή στο ναό των προγόνων του παλατιού Linshui στην κομητεία Gutian, στην πόλη Ningde της επαρχίας Fujian της νοτιοανατολικής Κίνας.

Η Chen Jinggu, η κυρία του Linshui, έχει λατρευτεί ως φύλακας εγκύων γυναικών και παιδιών και προσέλκυσε περισσότερους από 120 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, η πλειοψηφία των οποίων είναι από τις επαρχίες Fujian και Taiwan.

Μετά από χιλιάδες χρόνια κληρονομιάς, η λαογραφική πίστη του Chen Jinggu, η οποία προέρχεται από τον ναό του παλατιού Linshui στο Gutian, έχει γίνει σημαντικό μέρος της τοπικής κουλτούρας και έχει επεκτείνει μεγάλη επιρροή στις κινεζικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Σε μια προσπάθεια προώθησης των δεσμών μεταξύ των Στενών, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες σε πολιτιστικές ανταλλαγές και έκθεση προϊόντων για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων.

Η κομητεία Gutian προσπαθεί να αναπτύξει τη λαογραφία του Chen Jinggu ως πολιτιστικό δεσμό που ενώνει τους ανθρώπους στα στενά της Ταϊβάν, επενδύοντας στην κατασκευή γραφικών σημείων και παράγοντας σχετικό δράμα και ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με τον Zhang Chenghui, επικεφαλής του κόμματος της κομητείας Gutian.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *